Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Søndag aften er der forlydender om nye uroligheder i Tingbjerg ved København.

Den centrale vagtchef i København, Søren Wiborg bekræfter overfor B.T. at der er optræk til ballade i Tingbjerg søndag aften.

- Det jeg kan sige lige nu er, at der en del udbrændte biler og noget vandalisme ved en Aldi-forretning, siger Søren Wiborg kl. ca. 23 søndag.

Der er ikke nogen meldinger om nogle tilskadekommende i forbindelse med urolighederne.

Det forlyder at der er et massivt opbrud af betjente i området og at de er i fuldt kampudstyr.

Også uroligheder tidligere søndag

Tidligere på aftenen forplantede urolighederne fra Nørrebro til bydelen Tingbjerg, hvor helt unge kastede sten fra en gangbro ned på Hillerødmotorvejen.

Når konflikter spidser til på Nørrebro i København, er det efterhånden en regel, at unge fra bydelen Tingbjerg også markerer sig. Således også søndag eftermiddag hvor der blev kastet med sten efter Movias busser, antændt bål i containere, og hvor nogle drenge endda fornøjede sig med at kaste sten ned på biler fra en gangbro over Hillerødmotorvejen. Det fortæller den centrale vagtleder ved Station Bellahøj, Søren Wiborg.

- Vi ser med stor alvor på stenkasterne. Det er tankeløst, hammerfarligt og et brud på straffeloven. Jeg tror slet ikke, de unge mennesker er klar over, hvor alvorligt det er, siger han.

Politiet har fået en anmeldelse fra en bilist, der fik smadret sin forrude efter at have passeret gangbroen, hvor de unge kastede en middelstor sten ned. Bilisten kørte med 110 kilometer i timen, og Søren Viborg betegner det som et rent held, at den smadrede rude ikke førte til et færdselsuheld. Derfor kalder han nu på de unges forældre, så man kan få sat en stopper for drengenes i værste tilfælde livsfarlige adfærd.

B.T. følger sagen.

/ritzau/

Andre læser også