Mere end 1.100 pædofile skandinaver taler om voldtægt af børn i et forum på det mørke internet, som kun kan nås med en særlig software.

OSLO: I en skjult afkrog af internettet samles pædofile fra Norge, Sverige og Danmark i et forum, hvor de taler om at voldtage børn og at samle sig i foreninger i det virkelige liv.

Det afslører den norske tv-station NRK onsdag aften. TV-stationen har i løbet af de sidste måneder gennemtrawlet forummet, der ligger på Tor-netværket - det såkaldte »mørke internet«.

Her føler de pædofile sig angiveligt sikre til at tale åbent om deres lyster og lovbrud, fordi Tor-netværket og forummet gør det muligt for dem at være helt anonyme.

Sitet har navnet »Scandiland« og indeholder ifølge NRK alt fra principielle debatter om pædofili i samfundet til billeder af børn, der poserer i seksuelle stillinger.

De diskuterer også de overgreb, de har begået og deler billeder, som tilsyneladende er stjålet fra private fotoalbums andre steder på internettet.

Taler åbent om lovbrud

Kripos, Norges enhed for bekæmpelse af organiseret og anden alvorlig kriminalitet, er klar over, at der findes fora på det mørke internet i stil med »Scandiland«, og det bekymrer dem.

»Disse arenaer på nettet er åbenlyst bekymrende for politiet. Brugerne føler en lav risiko, og der er fokus på normalisering, når de taler om lovbruddene som fælles interesser og uden nogen modstand,« siger politioverbetjent Emil Kofoed, der arbejder med at efterforske seksuelle overgreb, til NRK.

Han mener, at særligt den normaliserende tone er farlig.

»Sådan en normaliserende kontakt, som vi ser på sådan nogle netværk, mener vi er med til at forstærke faren for, at personer med fantasier begår overgreb i virkeligheden,« siger Emil Kofoed fra Kripos til NRK.

Langt fra enestående

Selvom der er mere end tusind pædofile samlet i forummet »Scandiland«, er det langt fra det eneste, der findes på Tor-netværket. Det er heller ikke det forum, der spreder den groveste form for overgrebsmateriale.

Det erfarer den norske tv-station, som har kendskab til hundredvis af lignende sider på det mørke internet. Grunden til, at »Scandiland« er alligevel er et specielt forum, er, at der kun skrives på skandinaviske sprog og ikke accepteres engelsk.

NRK har ikke overblik over, hvor mange brugere der kommer fra de forskellige nordiske lande, men i et eksempel på diskussioner i forummet trækker de et eksempel frem på dansk.

En bruger, der kalder sig »elskerdesmå«, oprtræder i en debat om, hvilke former for billeder de andre pædofile samler på.

Han skriver, at han både kan lide drenge og piger i alderen fra 0 til 10, og at han håber på at finde gode venner på det pædofile mødested.