Lyt til artiklen
Stærkt grædende og med sin sorte øjen make-up løbende ned ad kinderne blev en 26-årig kvinde tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet ved Retten i Næstved for drabet på sin jævnaldrende eks-kæreste.

En 24-årig veninde, der også var anholdt og sigtet for medvirken til drabet blev efter grundlovsforhøret løsladt, da hendes forklaring over for dommeren var blevet sikret.

Den 26-årige mand blev sent mandag aften stukket ned med kniv, da han netop havde fået fri fra sit arbejde på en virksomhed ved Holmegaards glasværk i Fensmark. Knivstikket viste sig at være dødeligt, og senere på natten blev de to veninder anholdt.

Grundlovsforhøret i Næstved blev forsinket et kvarters tid, men da den første af kvinderne - den 24-årige veninder -  var klar til at blive ført ind i retslokalet, var hun synligt betuttet og nervøs. Hendes hænder rystede, da hun med langt, lysebrunt hår satte sig på stolen foran dommeren. Hun var iført blåt termotøj og havde sorte Mao-sko på fødderne.

Bagefter var det den 26-årige kvinde, der havde været kæreste med den dræbte, der skulle afhøres. Også hun var stærkt følelsesmæssigt påvirket, og lod tårerne få frit løb, mens hun med grødet stemme afgav forklaring.

Dommeren besluttede at nedlægge et referatforbud, så det ikke er tilladt offentligt at gengive kvindernes forklaringer. Og til sidst blev den 26-årige varetægtsfængslet frem til foreløbig 19. december, mens veninden blev løsladt efter endt forklaring.

Allerede før grundlovsforhøret kunne bt.dk fortælle, at knivdrabet fandt sted på en parkeringsplads ved Ardagh Glass Holmegaard, hvor den 26-årige mand netop havde fået fri fra sit skifteholdsarbejde på en af virksomhederne ved glasværket. Og at motivet til drabet angiveligt er en form for jalousi fra den tidligere kærestes side, efter at den 26-årige mand skulle være gået tilbage til sin oprindelige kæreste, som han havde haft før forholdet med den nu fængslede.