Odsherred: En kvindelig bekendt til den sigtede 49-årige beskriver ham som en mand, der har svært ved at acceptere et nej

Sagen om det mulige makabre spædbarnsdrab, sexmisbrug og incest i en familie i Odsherred, der kom til offentlighedens kendskab i fredags, har sendt chokbølger gennem det lille nordvestsjællandske lokalsamfund.

Her kender de fleste hinanden, og indbyggerne værner så meget om hinanden, at kun få tør fortælle, hvad de ved om de to varetægtsfængslede mænd; en nevø og en onkel på henholdsvis 49 og 64 år.

Ikke langt fra den store grund, hvor efterforskere har gravet efter et spædbarnslig, der endnu ikke er fundet, møder B.T en kvindelig bekendt af familien. Hun er tidligere kollega til den 49-årige varetægtsfængslede mand. Han er far til den kvinde, der, ifølge sigtelsen, igennem 15 år har været udsat for sexmisbrug og incest af sin far og hans onkel, der ligeledes er varetægtsfængslet.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

Den kvindelige bekendte ønsker at optræde anonymt i B.T,, fordi hun er bange for lokalbefolkningens reaktion over, at hun åbent fortæller om sin relation til den 49-årige mand. Hendes navn er dog redaktionen bekendt.

- Han er jo ikke et af guds bedste børn, siger den tidligere kollega, da vi sidder i hendes dagligstue, uden dog at uddybe nærmere.

LÆS OGSÅ:

Hun fortæller, at den 49-årige mand har haft meget svært ved at finde kvindelige bekendtskaber og at han ikke vidste, hvordan man ’opførte’ sig over for kvinder.

- Det er en mand (den 49-årige varetægtfængslede, red.), jeg aldrig nogensinde kunne tænke mig at være alene med. Han er meget nærgående og har meget svært ved at forstå et nej, siger den kvindelige bekendte, der ikke var overrasket over den 49-årige mands varetægtsfængsling, da hun fik nyheden i lørdags.

Om der har været problemer i den 49-åriges familie, kan den kvindelige bekendte ikke fortælle om, men da den sexmisbrugte pige, der i dag er 23 år, var 13-14 år, blev hun indlagt på Holbæk Sygehus med en alvorlig spiseforstyrrelse. Hun var indlagt i sammenlagt et halvt år.

- Jeg kan ikke lade være med at tænke på nu, om det har haft noget at gøre med misbruget, siger hun, der har fået episoden fortalt af pigens mor.

Ingen åbenlyse problemer

Den kvindelige bekendte tegner ellers et billede af en familie, som ikke har haft åbenlyse problemer. Den 49-årige har fem søskende, som alle har faste job og er meget arbejdsomme.

Desuden har de haft det, som hun betegner som en almindelig barndom. Til trods for faderens fravær på grund af arbejde, hvor moderen langt hen ad vejen stod for børnenes opdragelse.

En mandlig bekendt til familien beskriver ligeledes, at det er en familie, som ikke udadtil har vist tegn på, at der var problemer.

- Jeg må sige, det kommer som et kæmpe chok, det der er sket. Jeg kan kun sige, at ud fra det jeg kender til familien, så har børnene fået en god opvækst. Der har ikke været nogen indikationer på, at der skulle have været problemer i familien, siger den mandlige bekendte til familien, som han har kendt i mange år.

De to mænd i sagen blev fredag arresteret og lørdag fremstillet i et grundlovsforhør i Roskilde ret.

Her blev de varetægtsfængslet frem til den 28. november. Begge nægter sig skyldige i anklagerne.