»Altså er han ved at dø?«

Ordene kommer fra Thomas Jørgensen, Kevin Magnussens fysioterapeut, der har fulgt ham gennem mange år i Formel 1. Billederne forestiller Kevin Magnussens Renault-racer efter crashet i Eau Rouge-svinget på Spa-banen i Belgien i 2016.

Magnussen var hårdt ramt og endte i kørestol, men det måtte ingen få at vide, lyder det i en ny dokumentar fra Jørgensens firma, Protreatment.

Optagelserne viser dog det foto, som blev holdt hemmeligt for Renaults teamchef og det internationale motorsportsforbund lægelige afdeling. Herunder ses en teaser for dokumentaren:

Var det blevet opdaget, havde det været yderst tvivlsomt, om K-Mag kunne stille op til løbet ugen efter.

»Der er en grænse for, hvor meget man kan holde ud,« siger Magnussen i dokumentarens anden del og henviser til, at han skulle køre igen om blot fire dage.

Hemmelighedskræmmeriet fortsatte i lufthavnen, hvor Jørgensen endte med at tage Magnussen på skulderen, lægge ham på vingen, kravle ind i flyet og trække Magnussen ind ad den vej, fortæller de side om side i dokumentaren, der har fem dele.

Missionen lykkedes, for Magnussen stillede op i Italien få dage efter, og i denne weekend er han nok en gang bag rattet, når der køres i Monacos smalle gader.

Det bliver hans F1-start nummer 147 i karrieren.