Sanne Salomonsen gør comeback i rock-musicalen Hair, der har premiere til februar på Østre Gasværk Teater. Sangerinden var også med i 1971, da stykket blev sat op med blandt andre Eddie Skoller på rollelisten.
Sanne Salomonsen gør comeback i rock-musicalen Hair, der har premiere til februar på Østre Gasværk Teater. Sangerinden var også med i 1971, da stykket blev sat op med blandt andre Eddie Skoller på rollelisten. Foto: Camilla Rønde / Knud Henrichsen

Hele Danmarks rock-mama skal spille med i musicalen Hair på Østre Gasværk Teater i København.

Det er et stykke, som Sanne Salomonsen kender ganske godt. Da den snart 57-årige sangerinde var færdig med 9. klasse, fik hun nemlig også en rolle i Hair, der dengang blev sat op i Cirkusbygningen med blandt andre Eddie Skoller og Jørgen Olsen på plakaten.

Den unge Salomonsen, der fik tilnavnet 'Lille Sanne Superstar', gjorde et så stort indtryk på teaterdirektør Klaus Pagh, at han tilbød hende gratis undervisning på ABC Teatrets Elevskole. Hun fik i den forbindelse senere store roller i musicalerne Godspell og Touch og så fik pladeselskaberne øjnene op for hendes store kvaliteter. Som 17-årig udgav Salomonsen sit debutalbum og har siden koncentreret sig om musikken med enkelte afstikkere til teater og film.

- Det er så sjovt at være med i Hair igen. Jeg glæder mig så meget, siger Sanne Salomonsen, hvis rolle er skrevet specielt til hende. Salomonsen skal spille en ældre udgave af den kvindelige hovedrolle Sheila, der ser tilbage på sit liv.

Hair regnes for alle rock-musicals moder og blev i 1979 filmatiseret af Milos Forman. John Savage og Beverly D'Angelo spillede dengang hovedrollerne i filmen, der handler om en ung soldats møde med hippie-kulturen i USA.

Stykket kan opleves på Østre Gasværk fra 16. februar til 21. april næste år.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.