Det plejer ikke ligefrem at handle om kvindekamp, ligestilling og rimelige lønvilkår, når TV 2 sender 'Zulu Comedy Galla'.

Men det lavede Sofie Linde om på, da hun onsdag aften var vært på det årlige award show, som hylder landets komikere.

Her valgte hun nemlig at tage udgangspunkt i sin egen ansættelse for at rette kritik af en skævvridning i branchen.

»Vi kan godt lege den leg, at der ikke er forskel på mænd og kvinder. Det kan vi godt lege. Men det er bare ikke rigtigt,« tordnede hun fra scenen, inden hun berettede om en lønsamtale, hun for nylig havde haft med TV 2 i forbindelse med sin værtsrolle på 'X Factor'.

Sofie Linde blæste også til kvindekamp i et nummer med den tidligere 'Gulddreng', Malte Ebert, under årets 'Zulu Comedy Galla'.
Sofie Linde blæste også til kvindekamp i et nummer med den tidligere 'Gulddreng', Malte Ebert, under årets 'Zulu Comedy Galla'. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Under samtalen skulle Sofie Linde efter eget udsagn have fået at vide, at hun ville blive Danmarks bedst betalte kvindelige tv-vært, men at hun stadig ikke kunne få halvdelen af den løn, som kollegaen Thomas Blachman tjener.

På TV 2 kan man dog ikke genkende Sofie Lindes udlægning af lønsamtalen.

»Det giver overhovedet ingen mening for mig, for der er ikke forskel på mandlige og kvindelige værters løn i TV 2. Der er ikke noget at komme efter,« siger kanalchef Lotte Lindegaard til fagbladet Journalisten.

Hun vil hverken be- eller afkræfte, om Sofie Linde tjener mindre end det halve af Thomas Blachman, men hun afviser, at 'X Factor'-værten skulle have fået at vide, at hun er den bedst betalte kvindelige vært på TV 2.

B.T. har bedt Sofie Linde om en kommentar til TV 2's modangreb, men hun er ikke vendt tilbage. Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra Thomas Blachman.

Musikproducer Mich 'Cutfather' Hedin Hansen, der selv var dommer på 'X Factor' i 2011 og 2012 sammen med Thomas Blachman, undrer sig dog over, at Sofie Linde overhovedet kender til kollegaens løn.

»Der var rimelig vandtætte skotter omkring, hvad hver især fik. Det står i kontrakten, at man ikke må diskutere, hvad man får,« siger han.

»Jeg er sikker på, der er forskellige lønninger på 'X Factor', men jeg hverken håber eller har indtryk af, at det handler om køn. Men når man ikke ved, hvad de andres beløb er, så ved man selvfølgelig heller ikke, om man har solgt sig selv for dyrt eller billigt,« griner han.

Mich 'Cutfather' Hedin Hansen var dommer på 'X Factor' i 2011 og 2012.
Mich 'Cutfather' Hedin Hansen var dommer på 'X Factor' i 2011 og 2012. Foto: Torkil Adsersen
Vis mere

Han er en af de mange tidligere 'X Factor'-dommere, som B.T. har kontaktet for at blive klogere på den kritik, Sofie Linde retter mod TV 2. Af de kvindelige dommere, der har medvirket i de seneste 13 sæsoner, er kun Lina Rafn vendt tilbage med en kommentar til debatten.

Hun oplyser via sin manager, at hun ikke kan genkende en lønmæssig skævvridning, hvad angår køn, men ikke har yderligere kommentarer til emnet.

»I Infernal tjener hun eksempelvis præcis det samme som Paw (det andet medlem af dancepop-duoen, red.),« skriver hendes manager, Michael Guldhammer, og tilføjer en blinkesmiley.

Lina Rafn var dommer på 'X Factor' i 2008, 2009, 2014 og 2015.
Lina Rafn var dommer på 'X Factor' i 2008, 2009, 2014 og 2015. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Selv om Sofie Linde onsdag aften gjorde et lille forsøg, så er løn stadig ikke noget, man taler om ved kaffeautomaten. Således har en anden TV 2-vært, Lene Beier, svært ved at svare, da B.T. spørger, om hun kan genkende 'X Factor'-dommerens kritik.

»Jeg ved faktisk ikke, hvad andre tjener, så det er svært for mig at svare på,« siger Lene Beier, vært på blandt andet 'Hjem til gården' og 'Landmand søger kærlighed'.

Lene Beier på den røde løber ved 'Zulu Comedy Galla 2020', der blev afholdt i Operaen i København.
Lene Beier på den røde løber ved 'Zulu Comedy Galla 2020', der blev afholdt i Operaen i København. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Men jeg synes, at vi skal diskutere det, hvis det er sandt, for det er vigtigt, at kvinder og mænd bliver behandlet lige, og jeg har dyb respekt for det, Sofie Linde gjorde som vært. Hun er så mega sej på alle måder,« siger Lene Beier, der selv var gæst ved 'Zulu Comedy Galla'.

'Zulu Comedy Galla' blev optaget i Operaen onsdag og vil blive sendt på TV 2 og TV 2 Play søndag 6. september.

Andre læser også