Lyt til artiklen

Kaptajnen fra dokumentarserien om krabbefiskerne er død af et hjertetilfælde.

Vi kender ham som benhård konkurrent til Sig Hansen og de andre krabbefiskerkaptajner i dokumentarserien 'Livsfarlig fangst' på Discovery Channel.Vi kender ham som den lune kæmpe med den grove mund og en formidabel evne til at klare sig igennem isnende orkaner på Beringshavet døgn efter døgn efter døgn uden søvn på en bundsolid diæt af energidrikke og cigaretter.
Vi kender ham som Kaptajn Phil Harris.

Nu er han død.

Phil Harris døde på hospitalet efter at han fik et hjerteanfald den 29. januar, mens han var i gang med at laste sin båd, Cornelia Marie.

Både venner, familie, fans og kolleger sørger offentligt forskellige steder på nettet over tabet af en mand, der i allerhøjeste grad var med til at gøre krabbefiskeri både dramatisk og hylende morsomt.

- Det er med stor sorg, at vi siger farvel til vores far, kaptajn Phil Harris. Far har altid været en fighter og fortsatte med at være det til det sidste. For os og besætningen var han en, der aldrig har bakket ned. Tak til alle for deres tanker og bønner, skriver Jake og Josh Harris, Phils sønner, på programmets hjemmeside, hvor også Discovery Channel har lagt en mere officiel tekst med ordene:

- Discovery sørger over tabet af kære ven og kollega, kaptajn Phil Harris. Phil var en hengiven far og trofast ven for alle, der kendte ham. Vi sender vores tanker og bønner til Phil's sønner Josh og Jake og Cornelia Maries Crew. Vi vil savne dig, Kaptajn Phil.

Phil Harris var for faste seere og fans et gustent glimt af kulsort humor, bidende kommentarer og et kærligt lune som skaffede ham bunker af fans i de mere end 150 lande, hvor serien bliver vist. I evig konkurrence med den mere renskurede Sig Hansen tog han sine seere med ud på den ene vanvittige sejlads efter den anden, og han pressede konstant grænserne for, hvad både hans stakkels båd og hans mindst lige så stakkels mandskab kunne klare af hårdt arbejde og grove kommentarer.

Phil Harris vil lbive husket som en mand af mange, hårde ord, men helt sikkert også som en mand med en enorm kærlighed til sit skib, sit arbejde og til de folk, han var så hård ved på søen.

Hos sine fans vil han blive husket som en af de mest interessant tv-personligheder i meget lang tid.

Som Discovery Channel videre skriver på programmets hjemmeside:

- Han var mere end en person på vores tv-skærm. Phil var en hengiven far og trofast ven for alle, der kendte ham. Vi vil savne hans enkle ærlighed, onde sans for humor og store hjerte. Vi deler vores store sorg over dette tab med de millioner af seere, der fulgte Phil hvert skridt.