Hunde kan blandt andet hjælpe mod depression og gøre dig mere social, og nu er der endnu en god nyhed til alle hundeejere.

Menneskets firbenede bedste ven kan nemlig være med til at sørge for, at deres ejere lever længere.

Det viser et nyt studie, som er lavet af en gruppe forskere på svenske Uppsala Universitet, hvor man undersøgte sammenhængen mellem hundeejere og hjerte-kar-sygdomme hos over 3,4 millioner sunde svenskere i alderen 40 til 80 år.

Forskningen peger på, at hundeejere er bedre til at overleve hjerte-kar-sygdomme end gennemsnittet - præcis hvorfor, findes der dog endnu ikke svar på.

»Denne type undersøgelser kan vise sammenhængen mellem miljøfaktorer og sygdomme i store befolkningsgrupper. Dog kan de ikke give svar på, hvordan hunde rent faktisk beskytter mod hjertekarsygdomme og for tidlig død,« siger Tove Fall, der er hovedforfatter bag studiet, i en pressemeddelse.

Tove Fall understreger dog, at hundeejere generelt har et højere fysisk aktivitetsniveau, hvilket kan være en del af forklaringen.

LÆS OGSÅ: Seere blev stærkt irriterede på DR i aftes: Det kan i simpelthen ikke tillade jer!

Forskningen viser også, at folk, der bor alene med en hund, har 33 procent større chance for at overleve en hjerte-kar-sygdom, end folk der bor alene uden hund.

Dette resultatet er især interessant, fordi det tidligere er blevet rapporteret, at folk, der bor alene, har højere risiko for at lide og dø af hjertekarsygdomme, end folk der bor sammen med andre.

»Det tyder på, at en hund kan være en erstatning for et familiemedlem i enlige husstande,« siger Mwenya Mubanga, der er medforfatter til studiet.