Spoiler-alert! Hvis du følger med i DR-serien 'Herrens Veje', så skal du IKKE læse videre. Artiklen afslører, hvordan serien ender.

'Hovedperson i 'Herrens Veje' dræbt i sidste afsnit: Jeg vidste det helt fra begyndelsen'

Sådan lød overskriften på en artikel om den populære serie, som DR lagde på deres hjemmeside og Facebook umiddelbart efter, at rulleteksterne til det sidste afsnit var løbet over skærmen søndag aften.

Og det faldt mildest talt ikke i god jord.

For artiklen afslørede nemlig, hvad den første sæson af den populære serie sluttede med. Og selv om mange formentlig sad klistret til skærmen for at se det sidste afsnit og dermed afslutning på sæson 1 af 'Herrens Veje', så var der også mange, der havde i sinde at streame sidste afsnit via DR.dk på et senere tidspunkt.

Men for dem blev afslutningen således en tam affære, hvis de faldt over ovenstående artikel via eksempelvis Facebook.

Og det var der tilsyneladende mange, der gjorde. For et kig på DR's Facebook-sider søndag aften og mandag morgen viser, at flere seere ufrivilligt har set den pågældende artikel - og det har fået adskillige til at give udtryk for deres ærgrelse.

Således skriver Anne Nilsson eksempelvis:

'Ah, en spoiler alert for dem af os der ikke nåede at se det ville have været rar.. Tak for det @HerrensVejeDR så behøver jeg jo ikke bruge tid på det afsnit.'

Mens seeren Anders Bilberg bakker op:

'Og der røg slutningen så haha. Fedt move DR.'

Og sådan fortsætter flere af opslagene.

DR: Vi laver nyhedsdækning

Redaktionschef på DR Kultur, Søren Bygbjerg, oplyser til BT, at man hos DR laver nyhedsdækning af 'Herrens Veje' på samme måde, som man dækker alle andre begivenheder.

»Og vi vil gerne fortælle en god historie om det her dramatiske sidste afsnit. Så derfor lavede vi et interview med skuespilleren, der bliver dræbt i sidste afsnit, med henblik på de mange seere, der har set det sidste afsnit og gerne vil læse mere,« fortæller han og fortsætter:

»Vi skriver til det store flertal, som har set programmet, og så kan jeg godt se, at det er ærgerligt for det mindretal, der endnu ikke har set programmet.«

Søren Bygbjerg sammenligner det blandt andet med en nyhedsartikel om en fodboldkamp, hvor man ikke kan undlade at skrive resultatet af kampen.

»Men da vi postede artiklen på Facebook i går, kunne vi godt se, at vi fik en del negative reaktioner. Så derfor valgte vi også at ændre rubrikken (overskriften, red.), så vi ikke afslørede, hvad der skete.«

Han tilføjer, at det altid er en afvejning, og at man i X Factor-sæsonen ofte står over for samme dilemma, da man ikke ønsker at afsløre, hvem der røg ud af programmet for seere, der ikke har set programmet endnu.

»Vi tænker over det hver gang, men vi vil jo også gerne undgå de her clickbait-rubrikker, hvor vi teaser for meget.«