Skildpadder er hyggelige kæledyr, men de kan også bære på sygdomme, uden du kan se det på dem, fortæller amerikanske forskere.

Har du en skildpadde derhjemme? Så lad være med at kysse eller kramme den, advarer det amerikanske center for sygdomskontrol og forebyggelse (CDC).

De har netop koblet salmonellaudbrud i flere stater sammen med én ting: små skildpadder.

Det skriver Time.com ifølge Videnskab.dk.

Læs mere på Videnskab.dk: Kan jeg smitte mit kæledyr med sygdome?

I alt har der været rapporteret 37 salmonellatilfælde i 13 amerikanske stater fra marts til august, viser en opdatering på CDC’s hjemmeside.

Selvom der ikke har været nogen dødsfald, så er mindst 16 blevet indlagt på grund af sygdommen.

En dansk undersøgelse fra 2009 har tidligere vist, at kæle-krybdyr som skildpadder og slanger kan være smittet med salmonella – og at de nemt kan sende infektionen videre til deres ejermænd.

Læs mere på Videnskab.dk: Kæleslangen kan give dig salmonella

I 2004 nåede CDC frem til, at seks procent af alle salmonella-forgiftninger hos voksne skyldes kontakt med krybdyr.

Salmonella-bakterien kan give diarré, som typisk varer mellem fire og syv dage. Særligt børn, ældre, og folk med svækket immunsystem er udsatte, skriver Time ifølge Videnskab.dk.

Læs mere på Videnskab.dk: Har dyr følelser?

Krybdyr bliver ikke syge af bakterieinfektioner, som mennesker gør. Derfor kan man normalt ikke se på dem, om de er inficeret med salmonella.

Salmonella-bakterien kan smitte både ved indirekte og direkte kontakt mellem menneske og kæledyr. Derfor bør man altid vaske hænder efter direkte kontakt eller besøg hos dyrehandleren eller i zoologiske haver.

Andre artikler på Videnskab.dk

Forskere: Mættet fedt er bedre end ris, sukker og hvidt brød

Pesticider skader ufødte børn