Zlatan Ibrahimovic er vant til at vinde trofæer og medaljer. Men nu har den svenske superstjerne vundet en guldplade for sin version af den svenske nationalhymne, Du gamle du fria.

Zlatan Ibrahimovic har vundet en guldplade for sin version af den svenske nationalmelodi, Du gamle du fria. Den svenske angriber, der har indtalt teksten til nationalmelodien på nummeret, har fået guldpladen, da nummeret er blevet streamet tre millioner gange på youtube. Du kan se videoen herunder.

Musikken bliver brugt i en reklame for den svenske bilfabrikant Volvo og har nydt stor succes på den anden side af sundet. Mandag er antallet af streams helt oppe på over 5,6 millioner visninger.

Udover guldpladen har Zlatan vundet 27 pokaler for mange forskellige klubber rundt om i Europa i sin professionelle karriere, og tidligere i oktober blev han den mest scorende PSG-spiller nogensinde. Hvor højt den nye guldplade rangerer i samlingen, vides ikke. Men på den svenske landsholdsspillers instagram-profil viser han mandag stolt guldpladen frem med ordene:

»Min guldplade for 3 millioner svenske streams af min version af nationalmelodien. Rygterne siger, det er den nationalmelodi, der er blevet streamet mest nogensinde...Lige meget hvad, er det ret cool.«

Sverige og Zlatan Ibrahimovic spiller i aften den vigtige EM-kvalifikationskamp mod Moldova. Det kræver en sejr til Sverige, samtidig med at Rusland skal tabe hjemme til Montenegro, hvis svenskerne skal tage den ene direkte plads til næste års EM i Frankrig.