Når FC Nordsjælland torsdag går på banen mod nordirske Cliftonville FC i den første kvalifikationskamp til Europa League, er det sædvanen tro med et ungt hold. Men til forskel fra kampene i Superligaen er det også et i europæisk regi uerfarent hold.

Kun to spillere i Nicolai larsen og Mikkel Rygaard har tidligere prøvet kræfter med europæiske kampe på klubplan, så hele 18 spillere står over for en førstegangsoplevelse mod en klub, der ikke mangler år på bagen. Cliftonville FC blev stiftet i 1879 og spiller på et stadion, der langt fra har samme standard som Right to Dream Park.

»Det skal nok blive sjovt. Det er lidt andre omgivelser, end vi er vant til. Vi får nok ikke lov til at spille så hurtigt og langs jorden, som vi plejer. Det bliver nok noget mere fysisk, end vi normalt vil have det. Men efter vi har set stadion og omgivelserne, giver det lidt mere respekt faktisk,« siger anfører Mathias Jensen og tilføjer:

»Det er vist det, man godt kan kalde for ydmyge rammer, og den ene tribune er vist lukket, fordi den er ved at falde sammen. Men det er også en oplevelse, og vi skal sikre os et så godt resultat som muligt her i den første kamp,« forklarer Mathias Jensen, der ligesom Mads 'Mini' Pedersen med stor sandsynlighed får sin europæiske debut torsdag aften.

Den tidligere FC Nordsjælland-angriber Morten Nordstrand var med, da FC København lammetævede Cliftonville FC. Vis mere

»Jeg tror, det er en kamp, der bliver sværere end først antaget. Vi kommer til at få kamp til stregen, og vi vil blive kriget hele vejen igennem. Men der er næppe noget, som er let, når man skal ud og spille europæiske kampe, men vi glæder os helt vildt, og jeg tror faktisk, det bliver sjovt at spille foran det irske publikum, forhåbentlig har de fået lidt øl, så stemningen er god,« lyder det fra U21-landsholdsspilleren.

FC Nordsjælland er et af to danske hold, der torsdag spiller første kamp i sæsonen. Også FC København, der i 2008 slog Cliftonville FC med hele 7-0 på hjemmebane, er med i Europa Leagues første kvalifikationsrunde, når Løverne møder KuPS.