Phil Schoen fra tv-kanalen Bein Sports er havnet i noget af et stormvejr, efter han lørdag kommenterede fodboldkampen mellem Clermont og Marseille i den bedste franske række, Ligue 1.

Her gjorde kommentatoren sig ganske uheldigt bemærket, kort inden Marseille-spilleren Ruslan Malinovskyj skulle til at tage et frispark.

»Sanchez og Malinovskyj tager hånd om frisparket … Det bliver russeren … Og han har næsten sendt den tilbage til Moskva,« lød det fra Phil Schoen ifølge Express.

»Det lignede en Sputnik-bold,« tilføjede Schoens medkommentator med henvisning til den første satellit, som blev sendt i kredsløb om Jorden af Sovjetunionen.

Der var bare ét problem.

Ruslan Malinovskyj er ikke fra Rusland. Han er ukrainer og har vel at mærke spillet 51 landskampe for sit krigshærgede hjemland.

'Meget skuffet over Bein Sports' kommentatorteam, der kaldte Malinovskyj russer,' lyder det blandt andet på Twitter fra en Malinovskyj-fanside, som hovedpersonen efterfølgende har svaret på.

'Hvad så, Phil Schoen?' skriver han og tagger både kommentatoren og Bein Sports.

Ruslan Malinovskyi har repræsenteret det ukrainske landshold 51 gange.
Ruslan Malinovskyi har repræsenteret det ukrainske landshold 51 gange. Foto: Rui Vieira
Vis mere

Også Malinovskyjs hustru, Roksana Malinovska, har reageret på udtalelsen.

'WTF? Russer? Disse inkompetente mennesker burde ikke kommentere kampe som disse. Ærgerligt,' skriver hun efterfulgt af en smiley, der kaster op.

Du kan se opslaget nederst i artiklen.

Og dagen derpå ser Ruslan Malinovskyj heller ikke ud til at have glemt episoden, da en Instagram-bruger deler hændelsen på sin profil.

'Han burde skamme sig,' skriver Marseille-spilleren.

Det var dette billede, Roksana Malinovska delte på sin Instagram-profil.
Det var dette billede, Roksana Malinovska delte på sin Instagram-profil. Foto: Instagram
Vis mere