Hollywood-instruktøren James Cameron var indtil denne weekend biografernes konge.

Camerons to film Avatar (2009) og Titanic (1997) var nemlig de film, der har tjent flest penge på billetsalg med tocifrede milliardbeløb.

Men nu har det historiske kærlighedsdrama Titanic mistet sin andenplads og meget tyder på, at Avatar kan miste sin førsteplads.

Superheltefilmen Avengers: Endgame, der sætter et solidt foreløbigt punktum for 11 års Marvel-film, har ifølge Variety foreløbigt solgt for 2,188 milliarder dollars svarende til 14,6 milliarder kroner.

Titanic, der sammen med Kate Winslet og Leonardo DiCaprio tog verden med storm i 1997, solgte sammenlagt for 2,187 milliarder dollars.

Efter kun 11. dage havde Avengers: Endgame solgt billetter for over to milliarder dollars. Det tog den nuværende førstepladsindehaver Avatar at ramme to milliarder på 47 dage.

Derfor anser flere medier det for sandsynligt, at Avengers: Endgame kan ende med at slå Avatar af pinden. Den solgte for 2,78 milliarder dollars i biografen.

50.000 danskere strømmede i biografen på premierdagen. Og da forsalget startede ugen før, var der timelang kø, da tusindvis af biografgængere sad i kø for at få en billet.

Avengers: Endgame er den 22 film Marvelfilm. Den er instrueret af Anthony og Joe Russo, der også har instrueret Captain America: Winter Soldier, Captain America: Civil War og Avengers: Infinity War.

Avengers: Endgame er et foreløbigt punktum for Marvel-universets originale Avengere Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow og Hawkeye.

I den tre timer lange film følger man de resterende superhelte, efter den lilla superskurk Thanos har taget livet af halvdelen af Jordens befolkning med et knips fra den magtfulde Infinity Gauntlet.

På rollelisten er blandt andet Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo og Josh Brolin.