Lise Rønne stoppede i januar sin ansættelse som redaktør på forlaget Gyldendal efter et år på posten.

Et arbejde, hvor hun skulle arbejde 8-16, og hvor meget af dagen var i et højt tempo. Altså et 'helt almindeligt arbejde', som hun selv kalder det i en kronik i Politiken.

Men i et helt almindelig arbejde, måtte Lise Rønne indse, at hun fik mindre overskud og ikke kunne hjælpe andre lige så meget, som når hun ikke er i fuldtidsarbejde.

»Næstekærligheden må have trange kår i et højaccelererende samfund som vores,« skriver hun blandt andet.

Lise Rønne havde ellers landet et decideret drømmejob, 'fagligt det mest tilfredsstillende job', hun nogensinde har haft, og så på det 'smukkeste forlag' med de 'dejligst tænkelige kollegaer'.

Og når det travle job gik op med et familieliv, hvor hun både nåede tandlægen, forældremøde, legeaftaler og samtidigt havde glade børn, blev Lise Rønne høj af lykke.

»Når bare jeg rankede ryggen, havde vores liv indlejret i et skema og søndag aften ignorerede, at mit hjerte bankede hårdere ved tanken om ugen, der kom, så kunne jeg jo godt,« skriver Lise Rønne.

Men pludseligt kunne hun mærke, at hun skruede op for det hele. Begyndte at gå hurtigere, spise hurtigere, overhale andre. Og det samme skete i privaten.

»Jeg var hele tiden på vej videre, jeg vendte ryggen til mine børn for at nå noget andet, jeg multitaskede, effektiviserede og optimerede, jeg begyndte at spilde mælken og tabe tråden,« skriver Lise Rønne.

Kronikken i Politiken har modtaget flere reaktioner på sociale medier, og hvor mange synes, Lise Rønne tager et vigtigt opgør med præstationskultur og højt tempo, mener andre, at Lise Rønnes anke ved arbejdslivet kommer fra et meget privilegeret sted.

Lise Rønne har tidligere været vært på populære programmer som 'X Factor', 'Aftenshowet' og 'Boogie'.

Hun nåede at være på Gyldendal i præcist 12 måneder, hvor hun var redaktør for nonfiktionsudgivelser. Hun har endnu ikke meldt ud, hvad den nyfundne fritid skal bruges på professionelt, udover at hun vil holde fast i litteraturen.