En 21-årig medarbejder i Fakta blev bortvist, efter en tricktyv havde narret hende til at udbetale mere end 2.500 kroner. Det har nu kostet Fakta dyrt.

En søndag aften lykkedes det en tricktyv at få en 21-årig ufaglært medarbejder, der var deltidsansat og knap havde tre års anciennitet, i en Fakta-butik til at udbetale i alt 2.640 kroner på trods af, at tricktyven ingen boner havde.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Faktas reglement skal en kunde ellers fremvise sin gyldige bon, hvis han eller hun vil returnere en vare.

Det skete bare ikke den dag. Det fik Fakta til at bortvise den 21-årige medarbejder, men Afskedsigelsesnævnet har nu afgjort, at bortvisningen var uberettiget. Fakta skal derfor betale 72.830 kroner i erstatning.

'Det er at blæse og have mel i munden'

Den bortviste medarbejder forklarer selv til Jyllands-Posten, at hun kendte reglerne, men at hun blot prøvede at være flink og samtidig aldrig havde stået over for en tricktyv før.

I HK Handel er faglig chef Kim Jensen forarget over, at Fakta bortviste medarbejdere.

»Det er at blæse og have mel i munden. Butikkerne vil gerne have ung, billig arbejdskraft, og samtidig forventer de, at de agerer som en uddannet medarbejder med mange års erfaring. De er ikke i stand til at håndtere de ting, der opstår, og når det så går galt, så bortviser man dem,« siger han til Jyllands-Posten.

Fakta har oplyst, at man tager afgørelsen til efterretning og betaler, men man undrer sig samtidig over afgørelsen, da 'vi synes, vi havde handlet korrekt'.