Et nyt online-kø-system skal holde liv i it-systemet hos SKAT, når tusindvis af danskere på mandag vil tjekke deres årsopgørelse.

På mandag klokken ni vil mange af os logge på SKATs hjemmeside for at se, om der er gode eller dårlige nyheder. Får vi penge tilbage, eller kan vi se frem til et større eller mindre smæk?Men når cirka 4,7 millioner danskere skal tjekke deres årsopgørelse, kan det være svært for systemerne at følge med, og det voldsomme pres på SKATs hjemmeside har før fået it-systemerne til at gå i sort.

Det forsøger SKAT i år at undgå. Dels ved at udvide kapaciteten hos it-leverandøren CSC, dels ved at leje sig ind på et kø-system hos Queue IT.Det sidste betyder i realiteten, at man trækker et nummer, hvis man ikke kommer til med det samme. 

- Kø-systemet betyder, at hvis man ikke kommer ind i første omgang, så får man oplysninger om, hvad nummer man er i køen, hvornår man kan forvente at komme ind på sitet, og så får folk også et kø-nummer, forklarer kontorchef Søren Kjær Jensen fra Skat til Jyllands-Posten.

B.T. skrev torsdag, at du måske allerede nu kan se din årsopgørelse. For at tage toppen af efterspørgslen åbner Skat nemlig for adgangen på et tidspunkt i weekenden. Kontorchefen vil dog ikke afsløre, hvornår det sker. 

Han garanterer dog, at du kommer til at stå i kø i kortere eller længere tid, hvis du logger på mandag klokken ni.  

Han forklarer, at hvis de nye tal fra mandag afslører, at folk venter i halve timer, kan det få konsekvenser for Skats fremtidige it-indkøb.