Flere hundrede mennesker står i kø langt ned ad Turbinevej i Herlev for at komme til ophørsudsalg og trafiksituationen er så kaotisk, at færdselsbetjente er sendt til undsætning for at styre bilisterne.

Ophørsudsalget i Københavner-forstaden Herlev foregår hos Lærernes Indkøbscentral - også kendt som LIC - der på grund af konkurs sælger stort ud. I dag er første dag af i alt fire dages konkurssalg.

Udsalgsfeberen skabte så stort pres på indfaldsvejene til Herlev, at man i Københavns Vestegns Politi så sig nødsaget til at sende færdselsbetjente ud, fortæller vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi.

Helt konkret handlede det om strækninger på blandt andet Motorring 3, Herlev Ringvej og Gladsaxe Ringvej.

BTs reporter på stedet fortæller, at kunderne står i kø hele vejen ned ad Turbinevej. Det tager halvanden time at få adgang til butikken, og efter indkøbet må kunderne vente i 2-3 timer for at komme til kassen.

Politiet er udkommanderet og prøver at dirigere trafikken, der tager til, fordi myldretiden er begyndt. og der kommer stadig flere politibiler og motorcykelbetjente til. Kort efter ankommer en indsatsleder, fordi trafikken nu, hvor myldretiden er i gang, er brudt helt sammen i området.

Men der er også penge at spare. BTs reporter mødte en mand, som havde sparet 5000 kroner på en lampe, og fortæller, at folk slæber varer væk fra indkøbscentralen. Indkøbsvognene bugner med LEGO, Piet Henin-stager og kendte designmærker - alt til halv pris.

- Det kan da ikke være medlemmer allesammen, stønner en ung mor med lille Clara på seks måneder i barnevognen. Efter halvanden time giver hun op og forlader køen.

LIC, der har solgt varer til rabatpriser til deres cirka 130.000 medlemmer, gik konkurs i juli år.

Du kan følge trafiksituationen på Vejdirektoratets hjemmeside.