Nu kommer vinterkulden til Danmark.
Nu kommer vinterkulden til Danmark. Foto: Erik Refner

Der er et markant vejrskifte på vej. Først får vi ruskevejr med masser af blæst og herefter kommer vinteren. Det fortæller meteorolog hos TV2 Vejret Jens Ringgård Christiansen

- Lige nu er kulden langt væk fra Danmark. Men i morgen bliver der vindstød af stormstyrke og herefter trækkes kulden ned over os fra Nordskandinavien og fra Rusland. I de kommende dage bliver det koldere og koldere. Dagtemperaturerne vil ligge tæt på frysepunktet og eventuelt lige under, siger Jens Ringgård Christiansen.

Det er første gang denne vinter, at vinterkulden kommer ned over os.

- Det er meget sent, at vinterkulden kommer. Det er første gang denne vinter, at vi får frost i dagtimerne. Indtil videre har vi kun haft  natte- og morgenfrost. Allerede søndag vil man i den nordlige halvdel af Jylland kunne opleve, at der vil være dagsfrost. Hvis der kommer nedbør søndag, og det gør der sikkert, så vil det være som regn i det sydlige Jylland, og i Nordjylland vil det være som sne. Men det bliver ikke i de store mængder, siger Jens Ringgård Christiansen.

Mandag, tirsdag og onsdag er der fortsat kulde ind over Danmark.

- Det er også et højtryk, og det vil sige, at der kommer meget lidt nedbør. Men ser vi en uge frem, så vil der ligge der sne flere steder i landet, siger Jens Ringgård Christiansen.

Det bliver dog endnu ikke kælkevejr.

- Jeg tror ikke, der om en uge vil ligge et stort tykt snedække, men når vi har et vejrskifte som dette, så bliver prognoserne usikre, så jeg kan heller ikke afvise, at der nogen stedet vil falde en 3-6 cm sne om en ugens tid. Men lige nu ser det ikke ud til at der vil falde meget sne. Det vil komme en frisk vind fra øst, så luften vil føles rigtig kold, siger Jens Ringgård Christiansen.

Og der ser ud til at det kolde vejr bliver hængende over landet.

- Vi kommer ikke tilbage til 7-9 varmegrader sådan lige med det samme, siger meteorologen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.