Lyt til artiklen
Den verdenskendte schæferhund Thor er død. Det fortæller nu eks-politiassistent Lars Bo Lomholt, der befriede den aflivningstruede hund fra et internat for et år siden.

- Han var et symbol - i hvert fald for mig, siger Lars Bo Lomholt, der selv var til stede, da Thor blev aflivet torsdag eftermiddag.

Facebook skriver han en hilsen til Thor.

- Det er idag en trist dag for dig, mig og dine nærmeste. Du vil for mig i al evighed stå for ham, der satte hundedanmark på den anden ende. Du vil med tiden blive symbolet for ham, som var medvirkende til, at Danmark får en retfærdig hundelov, som alle kan være tjent med. Det bliver nok ikke i denne omgang, men så tager vi en tørn mere.

- Dit liv har ikke været forgæves, og du har givet mig og tusindvis af andre i hele verden energien til den fortsatte kamp. Ærgerligt og trist at din sygdom fik overtaget, og at du ikke er her mere. Dit liv sluttede i dag på smukkeste vis, men i mit hjerte vil du altid ha en særlig plads. Tak for dig, skriver Lars Bo Lomholt. ️️

Hunden, og ikke mindst Lars Bo Lomholt, blev kendt i hele Danmark, ja nærmest hele verden, for knap et år siden. Schæferhunden Thor havde bidt en mindre hund og skulle ifølge den danske hundelov derfor aflives. Men Lars Bo Lomholt, der var betjent, mente ikke, at det var retfærdigt. Han valgte derfor at hundenappe Thor fra internatet, hvor hunden var i forvaring.

Lars Bo Lomholt blev siden dømt for dokumentfalsk og embedsmisbrug i forbindelse med 'hundenapningen', men det satte gang i en kæmpe diskussion om den danske hundelov blandt dyreelskere i Danmark og også i udlandet.

Men et år efter er Thor altså død efter et længere sygdomsforløb. Han havde flere lidelser, men mest alvorlig var en kronisk tarmlidelse, der gjorde, at han blødte meget fra tarmene.

Thors redningsmand oplyser, at Thor er blevet undersøgt grundigt, og at man har forsøgt at behandle hunden med flere forskellige former for medicin, men uden held. Da det heller ikke længere kunne lade sig gøre at lindre hundens smerter, valgte man derfor at aflive ham.

- Han blev aflivet hjemme hos sin ejer. Han fik noget beroligende, og det hele foregik meget fredfyldt, siger Lars Bo Lomholt, der nåede at sige farvel til hunden, der mere eller mindre vendte op og ned på hans liv, til bt.dk

- Jeg var der sammen med dyrlægen, så jeg nåede at få sagt farvel til ham. Og han døde med sin piv-piv i munden, hans gummidukke. Det var fint, selvom det er enormt ærgerligt og trist, siger Lars Bo Lomholt.