Så presset er Kendismæglernes privatøkonomi

Kendismæglerne Norvig og Nørrisgaard har lån til op over skorstenen. Har bedt banker om at eftergive dem milliongæld

Danmarks mest kendte ejendomsmæglere, Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard, er så hårdt presset økonomisk, at de har måttet søge hjælp hos en af deres gamle forretningspartnere - rigmanden og revisoren Carsten Gottschalck.

Han har således betalt de millioner, parret skyldte Nybolig, da de sidste år måtte overdrage alle deres ejendomsmæglerbutikker.

I dag sælger Norvig og Nørrisgaard boligprojekter gennem Carsten Gottschalcks private firma, Living Homes, hvor ejendomsmæglerparret kun ejer en mindre del. Til gengæld tegner de butikken udadtil.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

- Når de får en rigmand ind for at købe deres gæld til Nybolig ud - og i stedet selv træder ind med deres projekter som mindre partnere i et nyt selskab, så gør de det jo, fordi han redder dem ud af et pres, siger direktør for revisionsfirmaet Timetax Thorbjørn Helmo Madsen, der har set på parrets økonomi for BT.

Parret har været så presset økonomisk, at der har været taget pant i begge parrets Mercedeser. Og deres  - med statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) embedsbolig som genbo - er gældsat for hele 66 mio. kr. ifølge tingbogen - 43 millioner kr. i egentlig gæld og 23 millioner kr. i pantebreve som sikkerhed for parrets øvrige gæld.

Prisen sat 10 mio. kr. ned

Huset satte parret til salg i maj for 68 mio. kr., men måtte i sidste uge skrue prisen ned til 58 mio. kr.

- Der er altså taget lån og pant i huset for 66 millioner kroner. Da det er langt mere, end de forsøger at sælge deres hus for, så er de under et ganske hårdt og stort økonomisk pres, siger Thorbjørn Helmo Madsen til BT.

LÆS OGSÅ:

Hver evig eneste måned skal de slæbe en formue hjem for at blive boende - i et stort interview, som parret gav til BT i maj, fortalte de, at de hver måned betaler 50.000-55.000 kr. i ejendomsskatter og ejendomsværdiskat og 25.000 kr. i forbrug for at bo i den enorme villa.

- Inden vi er færdige, så er vi oppe i 80.000 kr. - så kommer der lån oveni, sagde Hanne Nørrisgaard.

Ulovlige lån

Ser man på parrets selskaber, ser det også sort ud.

I Hanne Nørrisgaards private selskab, LT Ejendomme, har hun i 2011 taget ulovlige lån på 1,9 mio. kr. - hun har i strid med loven brugt sit firma som kassekredit. Lånet er dog blevet indfriet i år.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

Også i Peter Norvig A/S er der problemer - herunder en negativ egenkapital på 7,8 mio. kr. Det har fået revisoren til at tage forbehold i regnskabet for, ’at der er betydelig usikkerhed om selskabets evne til at fortsætte driften’. Firmaet kan kun fortsætte, hvis man får banken til at nedskrive gæld på 2,7 mio. kr.

Få købere til pragtvilla

- Deres selskaber ser ikke for godt ud. Når man tager ulovlige lån i selskabet, er det jo et tegn på, at man er presset. Og hans selskab er også meget, meget presset, siger professor i selskabsret ved Copenhagen Business School Caspar Rose, der også har set parrets regnskaber.

Ingen af dem ved, hvad parret i dag har i banken. Men understreger, at der kun er få købere til villaer til 58 mio. kr.

- Så dyre boliger har meget få købere - og de, som er der, har jo allerede et sted at bo. Spørgsmålet er, om de kan nå at sælge den, inden deres økonomi ikke kan mere, siger Caspar Rose til BT.

Carsten Gottschalck er ikke vendt tilbage med en kommentar.