Den adm. direktør hos A.P. Møller Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, er sygemeldt to måneder ekstra efter sin operation i Schweiz. Det var ellers planen, han skulle have været tilbage onsdag.

Topchef hos A.P. Møller Mærsk, Nils Smedegaard Andersen må blive i sygesengen helt indtil 1. april.

Det var ellers meningen, at Nils Smedegaard skulle have været tilbage på posten som adm. direktør på onsdag d. 1. februar efter en veloverstået hjerteoperation på et hospital i Schweiz.

Restitueringen har været længere end ventet, og han er endnu ikke fit for fight.

LÆS OGSÅ: 

- Jeg og bestyrelsen for A.P. Møller - Mærsk ønsker, at Nils Smedegaard Andersen tager den nødvendige tid til at restituere fuldstændigt. Stillingen som administrerende direktør for A.P. Møller - Mærsk Gruppen er et job, der kræver sin person 100 pct., siger bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen i en pressemeddelelse.

Der bliver ikke tale om at konstiuere en direktør i Nils Smedegaard Andersens fravær, oplyser Mærsk.

Direktionsledelsen, som indtil nu har ledet A.P. Møller - Mærsk Gruppen, vil fortsat gøre det - også under Nils Smedegaard Andersens fravær. De enkelte medlemmer af direktionsledelsen vil i Nils Smedegaard Andersens fravær referere til formanden for bestyrelsen i A.P. Møller - Mærsk, Michael Pram Rasmussen.

LÆS OGSÅ: 

Det var tilbage i december 2011 under en ferie i Schweiz, Nils Smedegaard Andersen blev indlagt. Her fandt man ud af, at der var en utæthed i en hjerteklap, som skulle opereres. Operationen gik godt, blev det oplyst dengang, og Smedegaard vendte tilbage til Danmark for godt to uger siden. Her fastholdte Mærsk, at han ville klar til at vende tilbage onsdag d. 1. februar. Nu tyder det dog på, at der endnu vil gå en rum tid, før han igen indtager kontoret på Esplanaden i København.