Den provokerende foredragsholder og debattør Mads 'Blærerøv' Christensen har gjort læserne på bt.dk rasende ved at kritisere Utøya-ofrene for ikke at tage kampen op med pistolmanden. Men han står ved sine synspunkter.

- Jeg fortryder slet ikke mine udtalelser, men jeg vil da gerne slå fast, at det ikke var min hensigt at virke respektløs, siger Mads Christensen og tilføjer, at han ikke personligt har fået negative reaktioner på klummen, som blev trykt i Ekstra Bladet i dag.

I klummen skriver Blærerøven blandt andet:

- Hvorfor er der ingen, der har kastet sig over ham i ild-pauserne og givet ham et uskadeliggørende gok i nøden med en pind?

Sidenhen forsvarede han synspunkterne i en artikel på bt.dk, hvor tæt på 1.000 læsere efterfølgende i en debat på bt.dk har givet udtryk for deres væmmelse ved 'Blærerøvens' udtalelser om, at ofrene på Utøya skulle have gået til angreb i stedet for at flygte fra Anders Breivik og hans skarpladte våben. Og på en nyoprettet Facebook-gruppe kræves han nu fyret fra Mads & Monopolet på P3.

LÆS OGSÅ:

Én skriver blandt mange, mange andre harmdirrende indlæg:

- Din kritik er så usmagelig, at jeg væmmes ved dig og alt det, du står for!

Mange kalder hans klumme for 'skammelig' og en enkelt råder Mads Christensen til fremover at holde sig til at kommentere længden på herresokker.

De voldsomme reaktioner tager han dog ikke så tungt.

- Jeg erkender, at jeg har stukket hånden ned i en følelsesmæssig hvepserede ved at komme med sådan en betragtning, men det har jeg før gjort.

- Jeg ville sikkert være klogere, hvis jeg havde skrevet en eller anden ufarlig klumme om Tour de France, men det er da nemt nok at holde sig til det politisk korrekte. Jeg synes egentlig, jeg kommer med en nuancerende betragtning her, siger Mads Christensen.

’Henrik’ er anden en af de hundredvis af læsere, der er stærkt forarget over Mads Christensens indspark.

- Hvordan kan man komme med en så arrogant kommentar kun 48 timer efter tragedien? Det er så forbandet respektløst over for dem, som mistede livet samt deres efterladte, skriver han.

Mads Christensen mener dog ikke selv, at han er gået for langt, men anerkender, at hans udsagn er provokerende.

- Læserne må jo synes, hvad de vil. Hvis de synes, jeg er ufølsom, så må det være sådan. Jeg har før udtrykt mig lidt kluntet, og ja, det er nemt at sidde på sin velpolstrede sofa i Danmark og udbrede sig om, hvad man kunne have gjort ude på den ø. Men det var altså den første tanke, jeg fik, da jeg hørte om den nedslagtning, som har fundet sted over halvanden time – hvorfor sprang ingen på ham?

Mange er sure over, at du tillader dig at antage, at folk ikke gjorde noget, når du ret beset ikke kender omstændighederne – hvad siger du til det?

-Til det kan jeg kun sige, at med de forhåndenværende oplysninger, jeg havde, da jeg skrev klummen lørdag aften, virkede det til, at folkene på øen havde lagt sig passivt ned og ladet sig nedslagte. Jeg hørte, at morderen på et tidspunkt stod over for 30 personer, som blev afrettet en efter en, siger han.

Det er jo sidenhen kommet frem, at der blandt andet var en politibetjent i civil på øen, som døde i forsøget på at stoppe massemorderen… Ændrer det ikke noget?

- Jamen igen, hvis han havde sat sig ned sammen med 10 andre, og de så var blevet enige om at hoppe på pistolmanden, så havde udfaldet været et andet. Men han er da en af hverdagens helte, hvis han vitterlig har gjort, hvad han kunne for at stoppe skyderiet, siger han.

DELTAG I DEBATTEN HER