Når Peter Lundin skal være far for anden gang til oktober, så vil der være en risiko for at barnet arver nogle af Lundins personlighedstræk, det fortæller psykiater Henrik Day Poulsen til bt.dk.

- Man ved, at personlighed er arveligt, så der er en risiko for at barnet får nogle af de personlighedstræk, som Peter Lundin har, siger Henrik Day Poulsen.

Det er Peter Lundins kone Betinna Brøns, der på Facebook har bekræftet, at hun er gravid, og at hun føder en lille dreng til oktober.

Den dreng vil have en risiko får at arve den personlighedsforstyrrelse, som Peter Lundin har fået erklæret efter en grundig mentalundersøgelse, der blev foretaget, efter han slog sin daværende kæreste Marianne Pedersen og hendes to børn ihjel i 2000.

- Peter Lundin lider af dyssocial personlighedsstruktur, det der tidligere var kendt som psykopati, siger Henrik Day Poulsen.

- Barnet vil til en hvis grad arve hans personlighed, det tyder alt på, men barnets personlighed afhænger også meget af, hvordan man opdrager barnet.

Opdragelsen af barnet vil Betinna Brøns formentlig komme til at stå for, eftersom det er tvivlsomt, om Peter Lundin nogensinde vil komme ud af Anstalten på Herstedvester. Men det behøver ikke skade barnet, at have en far som sidder i fængsel.

- Der er andre børn med forældre der har begået kriminalitet og siddet i fængsel, som er blevet helt velfungerede, siger Henrik Day Poulsen.