Tom Boonens styrt i sæsonens sidste løb har vist sig at være langt alvorligere end først antaget. Den 35-årige belgier pønser på at trods lægernes anvisninger.

Den belgiske cykelgud Tom Boonen fik langt fra den afslutning på 2015 sæsonen, han kunne have håbet på.

Et styrt på anden etape af Abu Dhabi Tour i De Forenede Arabiske Emirater sendte stjernenavnet på Brian Holms QuickStep-mandskab så hårdt i asfalten, at den ellers hårdføre brostensbaron virkede omtåget og helt fra koncepterne, da han forsøgte at komme på benene igen.

Det var der god grund til. Efter at være blevet undersøgt på det lokale hospital, har Tom Boonen fået konstateret kraniebrud og kan formentlig skrive under på, at cykelhjelmen endnu en gang har reddet fårlighed eller måske liv.

Kraniebruddet er dog ikke uden konsekvenser for den tidligere verdensmester. Boonen måtte således opgive at rejse med holdet hjem efter søndagens etape og er foreløbig indlagt til observation i en til to uger.

I et lidt længere perspektiv kan det dog være begyndelsen til enden for Boonen, der i sommer annoncerede, at næste år bliver den sidste i en lang og begivenhedsrig karriere.

Sæson forberedelserne tillader ikke nogen langvarig pause fra cyklen, hvis man skal skyde farten og ramme topform omkring marts og april, hvor de store belgiske klassikere udspiller sig. Boonen siger således på at vinde endnu et af de store monumenter som Paris-Roubaix eller Flandern Rundt som han har sejret i henholdsvis fire og tre gange.

»Lægerne siger, at seks måneders pause vil være det bedste af sikkerhedsmæssige grund, men jeg vil selv mene, at en måned er nok,« siger Boonen til Sporza.

»Fire uger er den tid, det tager for selve bruddet at hele, men lægerne er bekymrede for et traume senere hen, men når jeg er tilbage i Belgien, vil jeg bliver undersøgt yderligere,« siger Boonen, der blødte dramatisk ud af øret i minutterne efter styrtet.

Boonen selv er nogenlunde fortrøstningsfuld, fordi han er kommet sig relativt hurtigt trods et totalt blackout med tab af bevidsthed inden i den ambulance, der fragtede ham fra ulykkesstedet.

»Jeg anede ikke, hvor jeg var eller hvad der var sket. Men jeg fik hurtigt min hukommelse tilbage, jeg ved hvor jeg var før selve styrtet, jeg har ikke tale- eller synsproblemer. Det har været meget betryggende, for man siger også, at hvis der ikke er noget tryk på hjernen, er den største fare væk,« fastslår han.

Det er ikke desto mindre frygten for at udløse en eventuel blodansamling i hjernen, som har tvunget Tom Boonen til et ufrivilligt ophold i ørkenstaten.