Formand har tilbageholdt information og bør gå, mener bestyrelsesmedlem. Formand beklager for sen orientering.

Ekstra Bladet og andre medier har på det seneste berettet om splittelse i toppen af dansk cykelsport.

Henrik Jess Jensen, som er formand for Danmarks Cykle Union (DCU), bør gå af, mener bestyrelsesmedlem Bo Belhage.

- Jeg mener, at når man håndterer sin bestyrelse på den måde, som han har håndteret mig og - må jeg gå ud fra - resten af bestyrelsen, så kan man ikke fungere som formand, hvor der skal tages seriøse beslutninger og arbejdes seriøst, siger han.

Den markante udmelding kommer efter et forløb, hvor Jesper Worre, der er direktør for Danmarks største cykelløb, PostNord Danmark Rundt, efter eget udsagn skulle være blevet fyret af formanden.

Bo Belhage er ikke tilfreds med formandens håndtering af sagen. Ifølge Bo Belhage har bestyrelsen ikke været tilstrækkeligt informeret, og formand Henrik Jess Jensen har handlet for egenrådigt.

- Jeg synes, at Henrik har været tilbageholdende med information og ikke været sandfærdig omkring situationen (omkring Jesper Worre, red.).

- Det har været umuligt for mig at finde ud af, hvad der i virkeligheden er foregået, hvis jeg kun har skullet forholde mig til de oplysninger, som Henrik Jess Jensen har tildelt mig, siger Bo Belhage.

Henrik Jess Jensen beklager, at situationen med Jesper Worre er foregået, som den er.

- Jeg beklager over for bestyrelsen, at jeg ikke rettidigt fik informeret om, hvor langt vi var i processen, siger han.

Henrik Jess Jensen mener, at Jesper Worre er gået i medierne midt i forhandlingerne om en ny aftale.

Jesper Worre mener selv, at han har fået at vide lige ud, at hans aftale som direktør for PostNord Danmark Rundt ikke bliver fornyet.

Worre siger, han har fået det at vide i en e-mail, men at han på grund af retningslinjer om interne dokumenter ikke må videreformidle e-mailen.

Henrik Jess Jensen og DCU-direktør Martin Elleberg Petersen fastholder, at DCU-ledelsen stadig er i dialog med Jesper Worre vedrørende hans arbejde som direktør for Danmark Rundt.

/ritzau/