Tesla tilbagekalder nu alle de hidtil producerede biler af den hypede Cybertruck-model.

Af en både besynderlig og noget bekymrende årsag.

Det viser sig nemlig, at Cybertruckens speeder kan sætte sig fast, når den er trådt ned, skriver CNN.

Ofte har det kunnet klares med en software-opdatering, når noget har drillet Tesla-ejerne, men denne gang skal der mere til for at rette den potentielt farlige fejl.

Det er nemlig ikke software'en, den er gal med.

Derimod skyldes fejlen … sæbe.

Den amerikanske myndighed for trafiksikkerhed, NHTSA, oplyser, at Teslas medarbejdere under samlingen af den futuristisk-udseende Cybertruck i strid med proceduren har brugt sæbe for at få den lille pude til at sidde fast på speederpedalen.

Det har imidlertid vist sig, at brugen af sæbe under samlingen kan få puden til at løsne sig, når speederen presses hårdt ned, hvilket kan få pedalen til at komme i klemme – og sidde fast.

Fejlen blev først rapporteret på sociale medier, og nu må Tesla tilbagekalde samtlige af de knap 4.000 producerede Cybertrucks, som er blevet produceret frem til 4. april, for at få den rettet.

Teslas administrerende direktør og stifter, Elon Musk, offentliggjorde bilen i 2019.

Siden da har mindst én million mennesker forudbestilt bilen ifølge det amerikanske medie ABC News.

Ifølge Musk kommer Tesla til at producere 250.000 Cybertrucks om året – men udelukkende til det nordamerikanske marked.

Der skulle dog være planer om på sigt at producere en mindre og modificeret udgave af Cybertrucken til det europæiske marked.

I Spar Kassen taler vi hver uge med landets bedste eksperter og giver konkrete, gratis råd til alle, der gerne vil træffe bedre økonomiske valg i deres liv. Vi er altid på jagt efter besparelser. Vært er Niels Philip Kjeldsen, der er redaktionschef for B.T.

Lyt med 23.15 minutter inde i episoden, hvor Morten Bruun Pedersen, cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, fortæller, hvordan du kan mindske dit madbudget med op mod 20 procent.