Justitsminister Søren Pind er skeptisk over for krav fra Dansk Folkeparti om flere minimumsstraffe, når det gælder eksempelvis vold og voldtægt.

Det er domstolene, ikke politikerne, der inden for strafferammen skal bestemme straffen for eksempelvis vold, voldtægt og vanvidsbilisme.

Sådan lyder det fra justitsminister Søren Pind (V), efter at Dansk Folkeparti har været på banen med krav om kvartalsvise opgørelser fra domstolene over, hvordan de dømmer i sager om for eksempel personfarlig kriminalitet.

»Jeg har et problem med, at man direkte vil diktere, hvordan domstolene skal dømme. Det vil du ikke se mig komme med forslag om. Det er os politikere, der sætter rammen, men inden for den ramme skal domstolene have lov til at dømme,« siger Søren Pind til TV 2.

Meldingen kommer, efter at næstformand for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup (DF), lørdag sagde til Jyllands-Posten, at partiet vil kræve flere minimumsstraffe, hvis domstolene dømmer mildere, end det politiske flertal ønsker.

Søren Pind har selv tidligere været fortaler for minimumsstraffe, da han i 2008 foreslog en opstramning på straffen for overfald på embedsmænd i funktion.

Men minimumsstraf er noget, man bør være »enormt varsom med«, lyder det nu fra Søren Pind.

»Jeg tror, de fleste danskere synes, det er fornuftigt, at domstolene har et skøn. Derfor er jeg meget, meget forsigtig i forhold til at indføre minimumsstraffe, og det er noget, jeg skulle gennemtænke og bruge mange, mange kræfter på, før jeg ville kunne sige ja til det,« siger Søren Pind til TV 2.

Han ser derimod ikke noget problem i at levere et udtræk, der viser, hvordan domstolene dømmer.

Et af de områder, hvor domstolene ifølge Dansk Folkeparti ikke udnytter strafferammen godt nok, er når kvinder udsættes for voldtægt og stalking. Partiet vil på dets igangværende sommergruppemøde lancere en kvindepakke med initiativer på det område.