KØB PLUS!

Nu skyder de på Kyllingen

Rabobanks vidner forklarer sig lige nu i sagen mod Michael Rasmussen

Der er kommet gang i retssalen i Leeuwarden, hvor den sportslige ledelse på det tidligere Rabobank-hold er kaldt i vidneskranken for at give deres forklaring om deres rolle i Michael Rasmussens forkerte oplysninger om sine opholdssteder før Tour de France i 2007.

Daværende sportsdirektør Erik Breukink, team manager Theo de Rooij og holdlægen Geert Leinders er indkaldt som vidner for at bevise Rabobanks uskyld.

I første omgang var det team manager Theo de Rooij, der er blevet bedt om at redegøre for, hvordan Michael Rasmussen kunne befinde sig i Italien uden, at de Rooij havde kendskab til det. Team manageren er blandt andet blevet forholdt en fax, der skal være sendt fra Italiensk faxnummer, mens der også skal foreligge mail-korrespondance mellem Rasmussen og holdledelsen fra den tid.

Michael Rasmussen kræver over 40 millioner danske kroner i erstatning, fordi han hævder, at Rabobank-ledelsen trak ham ud af Tour de France og gav ham økonomisk straf for en forseelse, den selv var medvirkende til. Christina Watches-Onfone-ejer Michael Rasmussen fortsætter sin kamp for at få erstatning, selvom han i første omgang er blevet tilkendt en erstatning på omkring 5 millioner kroner.

Den afgørelse ankede også Rabobank. Senere i sagen skal Michael Rasmussens advokat så føre vidner, der skal forsøge at bevise, at det tidligere hollandske storhold havde kendskab til Michael Rasmussens snyd med sine opholdssteder. Blandt andet opgav Michael Rasmussen til UCI, at han opholdt sig i sin kones hjemland Mexico, mens han i virkeligheden opholdt sig i Italien.

Retten forklarede i første omgang dommen til fordel for Rasmussen således: Danskeren blev fyret med omgående varsel men det er kun tilladt iflg. lovgivningen såfremt afskedigelsen sker umiddelbart efter den forseelse, som afskedigelsen er baseret på.

Blandt andet havde Michael Rasmussen møde med sportsdirektør Erik Breukink i Italien, mens han ifølge de såkaldte whereabouts-oplysninger skulle opholde sig i Mexico. Ligesom holdet vidste, at danskeren trænede i Pyrenæerne, mens han ligeledes skulle opholde sig i sin kones hjemland Mexico ifølge sine oplysninger til UCI.

Sagen forventes først at blive afgjort næste år, mens Michael Rasmussens også skal føre sine vidner for, at Rabobank var vidende om hans snyd med opholdssteder i forhold til dopingkontrol.

Læs også: