Det første liveshow i den 10. udgave af X Factor bød på et farvel til Fyhnen Sisters, men det var dog noget helt andet, der stjal en stor del af opmærksomheden fredag aften.

Fyhnen Sisters var den første til at tage afsked efter det første liveshow. Efterfølgende sagde de:

»Det er forfærdeligt. Det er jo ikke særlig fedt. Vi føler lidt vi er røget ud, inden vi har fået vist, hvad vi kan. Men det er også ærefuldt at ryge ud til Mike, for han er virkelig virkelig dygtig.«

Deres exit skete efter omsang med Mike Beck, hvor Thomas Blachman blev den afgørende stemme, da Mette Lindberg og Remee havde valgt hver deres kunstner til overlevelse.

Men der var dog andre ting, som på en trist måde tiltrak sig opmærksomhed. Det skete, da lyden i det ommøblerede X Factor-studie i DR-Byen koksede fuldstændigt under Fyhnen Sisters' optræden.

Mette Lindbergs gruppe gik i gang med deres optræden med nummeret 'My Silver Lining' af First Aid Kit, men mens musikken lød fint i Studie 5, så var der næsten ingen vokal at høre. Der gik endda et længere stykke tid, før de to pigers vokal gik igennem. Et vaske ægte lydkoks for Fyhnen Sisters, som i forvejen var dømt til at være underdogs af Danske Spil med odds 35.00 på en samlet X Factor-sejr.

Det var da også et par ærgerlige søstre, som udmærket havde lagt mærke til, at et eller andet ikke var, som det skulle være.

»Vi kunne godt høre, at der var lidt med lyden i starten, men vi frygter, at det var mere, end vi lige kunne høre,« forklarede Fyhnen Sisters til BT i pausen af showet.

Efter Fyhnen Sisters optræden valgte vært Sofie Linde da også at undskylde og forklare, at det var et koks i lyden og ikke det to søstres skyld.

Det var dog langt fra alle, der oplevede lydkikset. Favoritterne Morten og Mia leverede flotte præstationer. Det samme gjorde Chili og Samata Gomez, som med et må være blandt outsiderne til X Factor-titlen.