Da amerikanske Mark Ross fandt ud af, at hans elskede 15-årige lillesøster var død i en bilulykke, ville han gøre alt for hurtigt at kunne sørge med sin familie.

I chok og uden selv at eje en bil, lykkedes det Mark Ross at overtale en ven til at give ham et lift fra Indiana til Detroit, hvor resten af familien var samlet.

Det var dog ikke helt uden risici, for vennen havde fået taget sit kørekort, men ladet sig overtale på grund af søsterens tragiske død. De to bragede ud ad motorvejen i Ohio, men bedst som det hele så ud til at gå op i en højere enhed, blev de stoppet af politiet for at køre for hurtig.

Se også: Videoen du ikke kan lade være med at grine af: Politimand giver den gas til Taylor Swift

Mark Ross var selv efterlyst for en mindre alvorlig forbrydelse en såkaldt 'Misdemeanor warrant' og stod til at blive anholdt, og da vennen manglede sit kørekort, så rejsen ud til at ende her. Politiet anholdt vennen og inddrog bilen. Men i stedet for at blive smidt i fængslet, valgte betjenten David Robinson, som stoppede dem, at gøre en ekstraordinær indsats for Mark Ross, der brød grædende sammen. Han forklarede betjenten, at han var nødt til at være sammen med sin familie i denne svære stund.

I stedet for at tage Mark Ross med på politistationen, kørte David Robinson ham mere end 160 km til Detroit.

»Det var simpelthen så overvældende. De gjorde, hvad de kunne for at hjælpe os,« fortæller Mark Ross over for Inside Edition.

Se også: Vild jubel: Her bryder politibetjenten Erik ud i dans midt i pride-optog - igen!

»Alle ved, hvordan jeg hader politiet, men han (betjenten, red.) gav mig håb,« fortæller Mark Ross. Udmeldingen skal ses i lyset af den lange række tilfælde, hvor hvide betjente har skudt sorte i USA. Det kan du læse mere om her og her.

Mark Ross fik under turen taget et billede af sig selv og betjenten David Robinson, og billedet af de to er nu gået viralt. David Robinson er efterfølgende blev inviteret med til søsterens begravelse.