The Descent – C More Play

Fem veninder finder sammen i en gammel skovhytte for at opmuntre en sjette, der har mistet både datter og mand i en tragisk bilulykke. Da den eventyrlystne huleklatrer Juno afviger fra planen og fører gruppen dybt ned i hidtil ukendte slugter, går det dog grueligt galt. Pigegruppen er nemlig ikke alene i de kulsorte gange, hvor selv den mindste lyd kan betyde den visse død. The Descent er ambitiøs og knugende ubehagelig.

Wolf Creek – Netflix, Viaplay

En gruppe teenagere drager ud på en sightseeingtur i den australske ødemark, men får problemer, da deres bil pludselig ikke vil starte. Heldigvis kommer den gæve og venlige Crocodile Dundee-eneboer Mick forbi og tilbyder dem et lift – noget de naturligvis kommer til at fortryde. Wolf Creek er barsk, ufiltreret, grum og åbenbart også bygget over semifaktuelle beretninger fra to forskellige australske sager, der i sin tid rystede landet.

The Hills have Eyes – Netflix

Vi bevæger os ind i nyfortolkningens landskab, men det gør absolut intet da Alexandre Ajas 2006-version af The Hills have Eyes er flere knivlængder bedre end 1977-originalen. En hel familie fanges i ødemarken, da de et forsøg på at slå genvej, havner i et trøstesløst landskab, hvor blodtørstige mutanter ligger på lur. Fra det ene øjeblik til det næste vendes hele deres verden på hovedet – og med meget blodige konsekvenser.

The Conjuring – C More Play

Hvor mange gysere benytter sig af litervis af teaterblod og svinetarme for at chokere, går The Conjuring pragmatisk til værks. James Wan, der blev verdenskendt for den første Saw-film, har taget det klassiske gys til sig med knirkende døre, lange skygger og skræmmende ånder, der hjemsøger en uskyldig familie, da de, intetanende, flytter ind i et nyt hjem. Se den på en mørk aften, og mærk hvordan hårene på armene rejser sig.

Evil Dead – C More Play

Sam Raimis debutfilm var mere komedie end gyser, men i sin 2013-udgave er der langt mellem grinene. Til gengæld går der ikke længe før blodet sprøjter og de unge mennesker i den lille træhytte kæmper for deres overlevelse. De har nemlig læst høj fra den såkaldte Book of the Dead og derigennem hidkaldt en ældgammel ondskab, der ikke lader sig stille tilfreds før alle teenagerne er døde. Veldrejet, grum og rasende underholdende.

Af Thomas Tanggaard, Stream

Læs mere om film og tv på streammag.dk