Lyt til artiklen

Nyt show og dvd-udgivelse kan gøre millionforretningen Anders Matthesen endnu mere gylden.

Den mægtigste And i dammen. Intet mindre. En klokkeklar konklusion når talen falder på Anders Matthesen - hele Danmarks yndlingskomiker. Og selv om han lige nu er i arbejdslejr og knokler for at skabe et nyt show, der nok engang kan blæse danske smilebånd adskillige grader baglæns, kan han godt begynde at glæde sig.

Det næste år tegner til at blive fantastisk for 32-årige Anders fra Albertslund. I hvert fald på den økonomiske front, hvor der er optræk til en indkomst af de rigtig sjove. På flere punkter kommer det næste års tid nemlig til at ligne 2006, hvor den myreflittige komiker, skuespiller og rapper omsatte for adskillige millioner kroner.

'2006 var et superår'
B.T. har regnet på salgstallene, der må siges at være i en klasse helt for sig selv sammenlignet med resten af de danske komikere.

Hele 130.000 betalende gæster indløste det år billet til det anmelderroste show 'Anden på coke', og efterfølgende købte godt 120.000 mennesker selvsamme optræden på dvd. Samlet omsætning: minimum 52 mio. kroner.

Og så har vi ikke engang strejfet Andens økonomiske andel i spillefilmen 'Rene Hjerter', i rapudgivelsen 'Søvnløs' samt i hans salg af merchandise fra firmaet Anden.dk.

Folk i musikbranchen vurderer, at Anders Matthesen alene på sin showturné rundt i Danmark har tjent mere end 15 millioner, mens indtjeningen på dvd’en løber op i knap seks millioner kroner.

- De tal er svært overdrevne. Jeg kan dem ikke i hovedet - men de rimer ikke på noget. jeg kender. 2006 var da et superår, men det skulle det også gerne være - jeg tjente ingen penge i 2005 og 2007, siger Anders Matthesen, der langt fra er glad for sammenligningen med den rigeste indbygger i Andeby.

- Jeg ser mig hverken som nærig eller pengefikseret, så derfor tager jeg afstand fra sammenligningen med Von And. Jeg er kendt for at være en hård forretningsmand, men jeg er ikke i det game for pengenes skyld, understreger han.

Ifølge Niels Wenkens - manden bag den storsælgende trio 'Linie 3' - kommer ingen andre danske komikere i nærheden af Anders Matthesen, når det gælder om at få folk til at betale for hans show.

- Han er efter min vurdering den solist i Danmark, der tjener mest. Det er en rigtig god forretning, han laver – også fordi han laver det hele selv. Men det er ham vel undt.

71 omgange på Gasværket
Han er virkelig dygtig og laver et godt og underholdende show, som er meget anderledes, end det der ellers bliver lavet, vurderer Niels Wenkens.

Fra starten af august kickstarter Anden sit nye show 'Vender tilbage' med 25 forestillinger på Gasværket i København. Til vinter gælder det så resten af landet, og sammen med forestillingerne på Gasværket skal Matthesen på scenen i alt 71 gange. Og hvis ikke der kommer ekstraforestillinger, forventer ArtPeople at stå klar med en dvd-version af showet i starten af 2009.

- Vi er selvfølgelig superglade for at Anders sælger så godt. Der er da en vis prestige og stolthed over, at have en af de bedste, siger direktør i Artpeople, Jan Degner, der ikke vil udtale sig om, hvor meget Anden tjener per solgt dvd.

Selv er Anden ikke meget for at tale om sin egen indtjening. Ifølge handler succes på ingen måde om penge.

Succes er at gøre folk glade
- Succes er for mig er at gøre folk glade, når jeg står på scenen. Hvis det var pengene der var målet kunne jeg jo tage et sidste år i Irland og sælge en stak dvd’er oven i hinanden. Men jeg ser det jeg laver som min store lidenskab og som det der fylder allermest i mit liv, siger Anders Matthesen, som langt fra kendt for at have flotte vaner.

For to år siden brugte han dog penge på sig selv, da han købte en toetagers villa på Frederiksberg. En bolig han han dengang gav 5,7 millioner kroner for og som han stadig bor i.