Rawand Aziz' livsstil kan have været årsagen til at både han, hans 18-årige kæreste og 21-årige Alaa Farraj blev skuddræbbt i Uddevalla natten til lørdag.

»Livet er blevet vendt fuldstændig på hovedet. Det er ikke til at beskrive sorgen,« siger hans bror, Randi Aziz til den svenske avis Expressen.

Flere end 100 personer mødte søndag eftermiddag op i Uddevallas moské for at deltage i en mindehøjtidelighed til ære for Rawand Aziz.

Politiet har endnu ikke udtalt sig om motivet bag det frygtelige trippel-drab, som har rystet hele Sverige, men Randi Aziz antyder, at der kan ligge æresmotiver bag.

»Jeg traf ham (Rawand Aziz, red.) i fredags. Han havde planer om at flytte. Han ville købe et nyt hus, noget han havde planlagt i lang tid, så jeg kunne hjælpe ham,« siger Randi Aziz.

»Han ville skabe sig en fremtid og en familie der. Han boede sammen med sin kæreste og drømte om en fremtid sammen med hende, men de lod ham ikke gøre det,« siger den sønderknuste bror.

Ifølge BT’s oplysninger var Rawand Aziz’ 18-årige kæreste etnisk svensk.

Mens Rawand Aziz' familie og venner i fællesskab forsøgte at bearbejde sorgen over hans tab, var Väster Götlands politi i fuld gang med at lede efter gerningsmændene.

Klokken 14.30 stormede kampklædt politi en lejlighed i Uddevalla. Kort forinden havde fem-seks betjente overmandet og anholdt anholdt en mand udenfor lejligheden, efter at han ikke havde reageret, da de råbte ham an. Ifølge chefanklager og leder af efterforskningen, Daniel Edsbagge, er manden nu mistænkt for det tredobbelte drab.

Anholdelsen af manden lagde på ingen måde en dæmper på aktionen mod lejligheden.

»Der var politifolk fra indsatsstyrken med skarpladte våben. Jeg så endda en retstekniker, som gik ind af en sideindgang. Siden kom flere politifolk fra indsatsstyrken dertil. Jeg så, at politiet udenfor slog døren ind. Derefter hørte jeg, at de slog en anden dør ind, og et par sekunder senere lød det som om, der blev affyret fire-fem skud,« siger øjenvidnet Pontus, som bor i lejlighedskomplekset, til Expressen.

En halv time senere anholdt politiet yderligere en person, og ifølge Expressen er også et brødrepar senere på eftermiddagen blevet anholdt. Også de er mistænkt for at have taget del i de bestialske skuddrab på 21-årige Alaa Farraj, 22-årige Rawand Aziz og hans 18-årige kæreste.

»Disse anholdelser er et resultat af vores efterforskning siden i morges (i går morges, red.),« siger politiets talsmand Christer Fuxborg.

Både Alaa Farraj og Rawand Aziz er tidligere dømt for grov vold.