Den amerikanske politibetjent, der fredag trak sin tjenestepistol ved en ungdomsfest i Texas, har sagt op »af egen fri vilje«, skriver den engelske TV-station BBC.

Betjent, Eric Casebolt, mistede angiveligt fatningen og var aggressiv og hårdhændet over for en 15-årig pige, som bl.a. blev skubbet i jorden med hovedet først to gange.

Herefter truede han to mænd, der nærmede sig, med sin tjenestepistol. Episoden blev optaget med en mobiltelefon og lagt ud på det sociale medie YouTube.

Betjenten blev i første omgang suspenderet. Mandag aften lokal tid gik omkring 800 demonstranter på gaden. Og nu har betjenten sagt op.

Det begyndte ellers med et hyggeligt pool-party i byen, indtil et slagsmål angiveligt brød ud mellem to af festens deltagere. Politiet blev tilkaldt, men inden betjentene nåede frem, var der faldet ro over gemytterne.

Det var der imidlertid ikke over betjent Eric Casebolt, som gik hårdhændet til værks over for de tilstedeværende.

»Han var bare aggressiv uden nogen som helst grund. Det var forfærdeligt,« sagde en af festens arrangører, Tatyana Rhodes, til USA Today.

»Det hele kunne være blevet løst på en bedre måde, end det blev. Der var andre betjente, som rent faktisk var venlige over for folk,« siger hun.

De fleste unge ved festen var sorte, mens betjenten var hvid. Der har i den seneste tid været adskillige episoder i USA med hvide politibetjente, der har behandlet sorte - hovedsagligt unge mænd - særdeles hårdhændet i flere tilfælde med døden til følge.

Sagen har også fået byens borgmester, Brian Loughmiller, til at tage afstand fra politiet.

»Jeg er foruroliget og bekymret over det, jeg har set i videoen. Vores forventning er, at vores politi og andre myndigheder handler professionelt og med passende beherskelse i forhold til den situation, de står i,« siger han i en pressemeddelelse.

Eric Casebolt har været politibetjent i ti år og har tidligere vundet en pris som 'Årets Betjent' i McKinney i 2008.