Norsk politi har netop afholdt pressemøde om tragedien i Oslo. Dødstallet kan stige til 98, hvis ingen af de seks personer, der pt. savnes, findes i live.

Det oplyste en talsmand for norsk politi kort efter kl. 18.

Han sagde samtidig, at den formodede gerningsmand, Anders Breivik, bekræfter dele af hændelsesforløbet, men at han er "vanskelig at afhøre".

Anders Breivik er sigtet for bombesprængningen i Oslos centrum fredag eftermiddag, hvor syv er dræbt, og den efterfølgende massakre på øen Utøya, hvor mindst 85 personer, der var på en politisk sommerlejr, blev henrettet med skydevåben.

Politiet ved fortsat intet konkret om mandens motiver, men det tyder på, at hans politiske standpunkter har været motiverende for hans handlinger. Afhøringen af Anders Breivik har heller ikke kastet lys over, om han var alene om forbrydelserne, eller om der er medgerningsmænd.

- Vi afhører vidner konstant og håber på at få et bedre billede af det hele snart, siger talsmand for det norske politi, Sveinung Sporheim.

- Efterforskningen foregår på mange fronter, og der er mange informationer, der fortsat tjekkes. Vi har fået en del oplysninger om Anders Breivik fra offentligheden, medierne og internettet.

Anders Breivik blev anholdt af en beredskapstrop på Utøya. Talsmanden fra politiet kom ikke med detaljer fra anholdelsen og ville ikke bekræfte, at politiet først anholdt manden, da han havde tømt sine våben for ammunition.

22 patienter er pt. indlagt for skader i forbindelse med de to episoder. 10 fra bombningen og 12 fra skudmassakren. Der kommer stadig flere patienter ind, oplyser hospitalskilder til norske medier.