Et barnebarn til skaberen af Red Bull er anholdt for at køre en betjent ned og derefter flygte fra ulykkesstedet. Betjenten omkom i ulykken, og hans krop blev slæbt flere meter under den unge arvings Ferrari.

Politiet har anholdt det 27-årige barnebarn til Red Bull-imperiet, Vorayuth Yoovidhya, efter man fandt oliespor fra dødsulykken hele vejen til familiens velbevogtede ejendom i et af Bangkoks rigeste kvarterer.

Vorayuth Yoovidhya er sigtet for manddrab ved hensynsløs kørsel og for at forsøge at undslippe anholdelse af politiet, men er løsladt mod kaution på 15.900 dollar, knap 95.000 danske kroner. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Barnebarnet har indrømmet, at han kørte en koksgrå Ferrari, men siger, at betjentens motorcykel ud af det blå kørte ind foran ham.

Ofret, den 47-årige politibetjent Wichean Glanprasert, blev dræbt på sin motorcykel, da han patruljerede tidligt om morgenen. Flere thailandske medier rapporterer, at bilen ved sammenstødet trak betjenten ind under sig og slæbte hans døde krop adskillige meter, mens den drønede gennem et boligkvarter.

En af Bangkoks førende embedsmænd inden for politiet, generalløjtnant Comronwit Toopgrajank, fortæller, at han overtog ansvaret for efterforskningen, efter at en politibetjent af lavere rang forsøgte at dække over forbrydelsen ved at dreje mistanken ind på en anden.

Fik Ferrari'en konfiskeret

Siden har Toopgrajank og hans efterforskningsteam konfiskeret en Ferrari med en svært beskadiget kofanger og en smadret forrude fra Red Bull-familiens ejendom.

Toopgrajank fortæller, at politibetjenten, der forsøgte at undergrave efterforskningen, nu er suspenderet.

- En politibetjent er død. Jeg kan ikke lade det stå til. Jeg vil hellere sige op end at lade denne sag glippe. Jeg er ligeglad med hvor magtfulde, de er. Hvis jeg ikke fanger den rigtige mand i den her sag, siger jeg op, fortæller generalløjtnanten ifølge AP.

Vorayuth vil ikke tale med medierne, men familiens advokat siger, at familien vil tage ansvar for skaderne.

Tilhører rig familie

Den thailandske familie blev rangeret som den fjerderigeste i Thailand i år af Forbes Magazine med en nettoformue på 5,4 milliarder dollar, svarende til omkring 32 milliarder kroner.

Red Bull-skaberen, Chaleo Yoovidhya, døde i en alder af 88 år i marts i år og efterlod sine arvinger en bred vifte af virksomheder, herunder aktier i den globalt populære energidrik, hospitaler og fast ejendom.

Familien er desuden medejer af den eneste autoriserede importør af Ferrari-biler i Thailand.