Et par pandatvillinger mødte fredag hinanden for første gang. Det sker præcis én måned efter de blev født.

Pandaerne har både fået sort pels på ørerne og de karakteristiske »panda-øjne«.

Begge unger, en han og en hun, gennemgik en fysisk helbredsundersøgelse, da de mødte hinanden for første gang siden fødslen. Hannen vejede 1350 gram, mens hans søster vejede 1168 gram. Da de kom til verden vejede de begge lige omkring 120 gram, der er stortset den samme vægt som en iPhone 6.

Moderen You You fødte tvillingerne med 16 minutters mellemrum den 4. oktober i Shanghai Wildlife Park. På grund af pandamoderens naturinstinkt valgte hun at tage sig af den stærkeste af sine unger, mens hun ignorerede den svagere unge. Selvom det lyder barskt, er det helt almindeligt for pandaer, da det sikrer en større chance for overlevelse i naturen, forklarer dyrepassere fra den kinesiske dyrepark.

You You ammede han-ungen straks efter fødslen, mens dyrepasserne skyndte sig at tage den lille hun ud, så de kunne give hende modermælkserstatning. Da hunnen var meget svækket efter fødslen, holdt dyrepasserne nøje øje med hende døgnet rundt. Efter fem dage byttede dyrepasserne rundt på hannen og hunnen, så hun-ungen nu blev ammet af moderen, mens hannen i stedet fik modermælkserstatning.

Det er første gang dyreparken har udført et eksperiment, hvor bjørneungerne byttes rundt. Siden da er ungerne blevet enten ammet eller har fået modermælkserstatning på skift.

»Moderen ammer begge unger. For det første, så ved hun, at begge unger er hendes og at hun kan passe dem. For det andet, så er amning meget bedre end modermælkserstatning,« siger Min Yingguo, der er dyrepasser i Shanghai Wildlife Park.