Eman el-Obeidi blev verdensberømt, da hun stormede ind på et hotel i Tripoli, hvor den internationale presse var samlet under det libyske oprør tilbage i marts måned. Her fortalte hun grædende, at hun var blevet massevoldtaget og mishandlet af Gaddafis styrker.

Efterfølgende blev hun hjulpet med at komme til Qatar, men nu er kvinden blevet sendt tilbage til Libyen mod sin vilje, selvom hendes sikkerhed i landet er tvivlsom. 

I foråret skabte hun overskrifter verden over, da det lykkedes hende at komme ind på et hotel fyldt med journalister, der var samlet for at dække det libyske oprør.

- De hængte mig op, så voldtog de mig og tissede på mig, skreg Eman el-Obeidi og blottede sårene på sin krop som bevis.

Kort efter blev hun under stort postyr overmandet af soldater og ført væk fra den chokerede presse. Tydeligt rystede journalister prøvede forgæves at hjælpe hende.Ingen vidste efterfølgende, hvad der var sket med Eman el-Obeidi. Libyske myndigheder fortalte, at hun var psykisk syg, og på nationalt tv blev hun hånet og kaldt luder af en nyhedsvært.

Senere fortalte kvindens far, at hun opholdt sig i Qatar og var i sikkerhed.

Men torsdag kunne FN oplyse, at Eman al-Obeidy er blevet sendt tilbage til lybisk jord.

Hun blev angiveligt fløjet fra Qatar til Benghazi i et militærfly - et område i Libyen, der er kontrolleret af oprørere og ikke Gaddafis styrker. Alligevel føler hun sig ikke sikker.

- Hun fortalte os, at hun frygtede at blive sendt tilbage, og at hun ikke ville tilbage til Libyen, siger en FN-repræsentant til nyhedsbureauet AFP og tilføjer, at hendes bekymringer er velbegrundede. 

Mark Toner, der er talsmand for USA's udenrigsministerium, siger, at USA er bekendt med Eman el-Obeidis situation og vil gøre alt for at give hende sikkerhed.