Iben Hjejle har skrevet under. Lars Bom det samme. Yahya Hassan, Lars Lilholt samt Outlandish ligeledes.

Kendte danske stjerner og politikere står i lørdagens Politiken bag et manifest, hvori de tager stærkt afstand til Israels bomber.

- Fordøm Israels angreb på civile i Gaza, lyder overskriften på manifestet.

Dag for stiger antallet af døde i Gaza. I skrivende stund lørdag eftermiddag et tallet steget til over 120 personer, som har mistet livet under israelske angreb den seneste uge. Foreløbig mener 920 at være såret.

Seneste angreb ramte en moské, og kendetegnende for målene og ofrene er, at det hovedsagligt er civile der bliver ramt.

- I disse dage rammer Israels angreb på Gaza ikke kun medlemmer af militante grupper, men, som vi har set det under tidligere angreb, også uskyldige civile, står der i manifestet, hvor gruppen af underskrivere understreger, at de fordømmer civile tab på begge sider af konflikten.

Men ifølge deres optællinger, har de sidste seks års konflikt kostet over 1.500 palæstinensiske liv - langt de fleste civile - mens 21 israelere har mistet livet i samme i periode.

- Krigen mod Gaza og Israels blokade og besættelse af Gaza, Østjerusalem og Vestbredden er afgørende barrierer for fred, skriver gruppen i manifestet og slutter af med at opfordre det internationale samfund til at træde i karakter og lægge pres på Israel.