Morgenmørket blev flænset af en apokalyptisk paddehattesky.

Rystelserne kunne mærkes kilometer væk, da en tankbil med gas eksploderede i et orange flammehav onsdag morgen, lokal tid, i den sydafrikanske by Worcester.

Flere bygninger gik op i flammer, og trafiklys smeltede, skriver sydafrikanske medier. Der også kan rapportere om et mirakuløst udfald. Og to særdeles uheldige omstændigheder der førte til infernoet.

Ved indkøbscenteret 'Raimondi's Wholesalers' var medarbejderen Klaas de Vos i gang med fylde en lastbil med varer, da en kollega kunne lugte, at noget hang i luften.

»Efter at have lugtet det (gassen, red.), besluttede vi, at vi måtte skynde os, fordi det kunne blive farligt,« fortæller han ifølge det sydafrikanske medie News24.

Så hørte de en eksplosion. De hastede væk fra området og ud på gaden. Klaas de Vos kunne se, at en mand sad fanget i sin bil. Han ilede til og fik manden fri, fortæller han til mediet. Bragte ham til hospitalet. Da han vendte tilbage til stedet, lød en ny eksplosion, der lignede en lille sky.

Han priser sig nu lykkelig for at være i live.

Myndighederne vurderer, at to uheldige omstændigheder førte til den dramatiske episode.

Foto: SOCIAL MEDIA
Vis mere

»Føreren af tankbilen (med gas, red.) bakkede ind i en lysmast, hvilket ødelagde tanken og sendte en dampsky ud i luften. En personbil kørte gennem skyen og forårsagede en brand og eksplosionen,« fortæller en talsperson fra brandmyndighederne til mediet TimesLIVE.

Der er ikke meldinger om omkomne, men dog om to kvæstede brandfolk. Føreren af personbilen, der kørte gennem dampskyen, fik pådraget sig brandsår, skriver sydafrikanske medier.

Byen Worcester, med sine omkring 97.000 indbyggere, ligger 120 kilometer nordøst for hovedstaden Cape Town.

I forbindelse med eksplosionen blev blandt andet vandforsyningen i området ødelagt. Men forsyningen er nu genoprettet, fremgår det af den sydafrikanske kommunes Facebook-side.