Den 39-årige skuespiller Ashton Kutcher fik onsdag muligheden for at gøre verden opmærksom på sin mærkesag - at stoppe sexhandel med børn.

Det skriver USA Today.

Kutcher var blevet inviteret af det amerikanske senat under en høring, der handlede om moderne slaveri. Her var Kutcher til stede på vegne af sin non-profit organisation, Thorn, der udvikler teknologiske redskaber til at finde frem til børn, der bliver købt og solgt til sexhandel - sextrafficking med et andet ord.

Under høringen talte Kutcher i 15 minutter om sin organisation og sine oplevelser med at afsløre børnemishandlere. Og her var stjernen flere gange med påvirket af omstændighederne.

Ashton Kutcher til høring i det amerikanske Senats udenrigspolitiske komité. Her sammen med komitéens formand, senator Bob Corker.
Ashton Kutcher til høring i det amerikanske Senats udenrigspolitiske komité. Her sammen med komitéens formand, senator Bob Corker. Foto: ZACH GIBSON
Vis mere

»Jeg har været på FBI-razziaer, hvor jeg har set ting, som ingen personer nogensinde burde se. Jeg har set videomateriale af et barn på samme alder som mit eget, der bliver voldtaget af en amerikansk mand, der var sexturist i Cambodja. Og det barn var så påvirket af sine omgivelser, at hun troede, det var leg,« sagde Kutcher med gråd i stemmen. Han har selv to børn med skuespilleren Mila Kunis.

Kutcher oprettede Thorn i 2009 under navnet DNA Foundation sammen med sin ekskone, Demi Moore. Et at værktøjerne, som Thorn har udviklet, hedder Spotlight, og ifølge Kutcher selv har det værktøj været med til at identificere 6.000 ofre på et halvt år, skriver Metro.

I Kutchers tale fortalte han blandt andet om, hvordan Homeland Security (USA's forsvarsministerium, red.) har kontaktet ham for at bruge deres teknologi. Kutcher selv bad om finansiel opbakning fra Senatet til at videreudvikle organisationens produkter.

En af Senatets repræsentanter under høringen, var den tidligere præsidentkandidat John McCain, der tabte valget i 2008 til Barack Obama. Efter Kutchers tale, sendte McCain en venlig og spydig bemærkning mod skuespilleren, hvor han kaldte ham 'pænere på film'. Det kvitterede Kutcher for med et kys. Det klip kan du se herunder.

Flere Hollywood-skuespillere har i de seneste år beskæftiget sig med politiske emner, som ligger dem nært. Her kan blandt andre nævnes Leonardo DiCaprio, der kæmper for et bedre klima. Derudover har Seth Rogen været til en høring i Senatet angående opmærksomhed til sygdommen Alzheimers.