Hele Danmark kan i disse dage følge med i det ophedede trekantsdrama med Randers FC-profilerne Jonas Borring og Christian Keller som hovedpersoner. 

Siden BT kunne afsløre, at Jonas Borrings kone, Kira Egsgaard Borring, har indledt et forhold med Borrings holdkammerat, Randers FC's nu tidligere anfører Christian Keller, har der udspillet sig en veritabel krig på ord mellem parterne i medierne. Men det får alvorlige konsekvenser for de to pars børn, vurderer børnepsykolog, debattør og forfatter John Aalsted Halse.

»Du får nogle meget splittede børn, som bliver voldsomt traumatiserede af skilsmissen, fordi forældrene ikke forstår at holde deres 'dirty laundry' (beskidte vasketøj, red.) indenfor deres egen have,« siger han til BT.

frukeller

John Aalsted Halse driver i dag firmaet Halse Rådgivning. Igennem 16 år var han formand for Børns Vilkår, og han har flere gange været brugt som ekspert i børnepsykologi på tv - blandt andet i Go Aften Danmark på TV 2. Han har fra sidelinjen fulgt med i den offentlige mudderkastning, som trekantsdramaet har udviklet sig til.

Artiklen fortsætter under billedet

Jonas Borring og Kira Egsgaard Borring er separeret. Nu har hun fundet sammen med Jonas Borrings holdkammerat Christian Keller.

Christian Kellers kone Anja Riis Keller siger til BT, at 'min tillid til Christian er fuldstændig væk' og lader i samme interview forstå, at 'han havde ikke nosser nok til at fortælle mig sandheden'. Jonas Borring sagde direkte, at han 'har mistet alt for Kira'. Begge par har to børn.

keller

John Aasted Halse fortæller, at børnene altid bliver taget som gidsler, når forsmåede og jaloux forældre ender i krig under en skilsmisse, men det bliver endnu værre, når angrebene foregår i det offentlige rum.

»Det bliver meget svært at holde internt nu, hvor det er så massivt ude i medierne. Børnene kan blive konfronteret med det i børnehaven eller skolen. De andre børns forældre taler måske om det derhjemme, og det hører kammeraterne. Så børnene risikerer at få at vide, at 'din mor er blevet sur på din far' eller lignende,« siger han og fortsætter:

»På lidt længere sigt får det børnene til at tænke, at de for deres mor ikke må kunne lide deres far og omvendt. Og det tvinger barnet til at tage stilling til, om de holder med mor eller far. De børn, der bliver skilt på den måde kommer til at miste endnu mere end ved almindelige skilsmisser.«

Artiklen fortsætter under billedet

dfgdfg

På den baggrund vurderer John Aasted Halse, at det bliver meget svært at få et fornuftigt samvær op at stå, hvor barnet føler sig trygt sammen med begge forældre, fortæller børnepsykologen og kommer med et eksempel.

»Hvis nu barnet har hygget sig rigtig meget sammen med far, så ved det, at 'det må jeg heller lade være at fortælle mor. Ellers bliver hun sikkert sur igen'.«

John Aasted Halse mener dog, at de to par kan klinke skårene, men det kræver, at de begynder at omtale deres eks-partner med respekt både offentligt, og når børnene hører det.

»Jeg ville råde forældrene til at få hjælp til at dæmpe de åbne konflikter, der er netop nu. Det er helt naturligt, at de har brug for at lade følelserne få frit løb og udtrykke, præcis hvad de mener om deres eks, men de bliver simpelthen nødt til at gøre det, så børnene ikke hører det. Det kunne være overfor en nær ven,« siger han.

jonasogkira

Jonas Borring nægter at spille for Randers FC, så længe Christian Keller er en del af truppen. Siden sagen rullede er anførerbindet blevet pillet af Kellers arm, og han var ikke med i Randers' trup, da holdet tabte 0-1 ude mod Brøndby i søndags. Den tidligere anfører er også udeladt til onsdagens pokal-kvartfinale mod FC København.

Både Jonas Borring og Christian Keller ligger netop nu i separation med deres koner.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.