Et område på 8400 kvadratmeter bliver nu udbudt til leje i DR Byen på Amager.

Der er godt nyt til virksomheder, der søger en adresse i København tæt ved metroen.

DR vil nemlig leje 8400 kvadratmeter af DR Byen på Amager ud til erhverv som led i sin spareplan, oplyser DR i en meddelelse.

'Vi er blevet markant færre medarbejdere i DR, og dermed kan vi undvære noget af den plads, vi råder over i DR Byen. Ved at få en lejer ind, kan vi reducere DR's faste omkostninger,' udtaler Poul Holt Pedersen, chef for DR Ejendomme & Service, i meddelelsen.

Er man interesseret i en firmaadresse på Emil Holms Kanal med sit helt eget postnummer, skal man af med 1650 kroner per kvadratmeter. I alt vil det indbringe DR omkring 14 millioner kroner om året i lejeindtægter.

Prisen er ifølge DR fastsat efter rådgivning fra to forskellige mæglere for at sikre den rigtige pris for lokalerne.

Danmarks Radio skal frem mod 2023 spare i alt 20 procent, og der er på nuværende tidspunkt planlagt besparelser for 420 millioner kroner frem til 2021.

I årene 2022 og 2023 skal der ifølge planen findes yderligere besparelser for at opfylde sparekravet.

Fra midten af 2019 forventes lokalerne at være klar til, at en lejer kan flytte ind.

'Interesserede skal henvende sig til DR, og så håber vi at kunne finde en lejer hurtigt, så DR Byens arealer fortsat udnyttes bedst muligt,' siger Poul Holt Pedersen.

Ifølge annoncen for lejemålet omfatter det et område fra anden til femte sal, hvor man blandt andet kan nyde et 'kvadratisk indre atrium'.

Er man interesseret i lejemålet, skal man henvende sig til DR inden 15. marts, står der videre i annoncen.

/ritzau/