Nytårskur og nytårstaffel i Christian VIIs Palæ, Amalienborg. Umiddelbart før Nytårstaflet modtager Regentparret regeringen og særligt indbudte i kur. Kronprinsparret samt D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie er til stede. Statsminister Helle Thorning-Schmidt
Nytårskur og nytårstaffel i Christian VIIs Palæ, Amalienborg. Umiddelbart før Nytårstaflet modtager Regentparret regeringen og særligt indbudte i kur. Kronprinsparret samt D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie er til stede. Statsminister Helle Thorning-Schmidt Foto: Thomas Lekfeldt
Hele regeringen, forsvarschefen og præsidenten for Højesteret er blandt gæsterne på Amalienborg, hvor Dronningen har inviteret til nytårstaffel.

Det regnes for den fineste af de mange royale arrangementer, der traditionen tro finder sted i begyndelsen af januar.

Statsminister Helle Thorning var selvfølgelig blandt de festklædte gæster.

- Det er en dejlig tradition, der går mange år tilbage. Det er hyggeligt. Det var det i hvert fald sidste år, sagde Thorning, da hun blev stoppet af pressen på vej op til den kongelig familie.

taffel 1


Statsministerens mand, Stephen Kinnock, var ikke med. Han er vært på Marienborg for alle ministernes ægtefæller og efter bespisningen på Amalienborg kører regeringstoppen op til Frederiksdal ved Sorgenfri nord for København.

Thorning afslørede i øvrigt at kjolen er en af hendes favoritter og at den har været båret ved en tidligere gallafest.

Torsdag er der nytårskur på Amalienborg, hvor de vagtgående officerer Den kongelige Livgarde og Gardehusarregimentet og senere samme dag er det de udenlandske diplomaters tur og fredag finder der hele fire kure sted.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.