Venstre med Lars Løkke Rasmussen i spidsen har lav vælgeropbakning ifølge Berlingske Barometer. Gallup har, med en enkelt undtagelse sidste år, ikke målt partiet lavere siden 1991. (Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2016)
Venstre med Lars Løkke Rasmussen i spidsen har lav vælgeropbakning ifølge Berlingske Barometer. Gallup har, med en enkelt undtagelse sidste år, ikke målt partiet lavere siden 1991. (Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2016) Foto: Asger Ladefoged

På intet tidspunkt har Venstre fået lavere vælgeropbakning i Berlingske Barometer, vores vægtede gennemsnit af meningsmålinger.

Blot 17,8 procent af vælgerne bakker i dag op om Venstre, viser Berlingske Barometer. Tilslutningen er ikke alene en signifikant tilbagegang i forhold til folketingsvalget sidste år, hvor 19,5 procent af vælgerne stemte på Venstre. Den er også et historisk lavpunkt.

Danes commemorate Paris terror victims in Copenhagen memorial se

På intet tidspunkt i Berlingske Barometer, der indeholder data for seks år, har partiet ligget lavere end nu.

Desuden har Gallup ikke - bortset fra en måling i oktober sidste år - målt partiet lavere siden marts 1991.

Dengang stod Venstre med Uffe Ellemann-Jensen i spidsen til 17,7 procent. Præcis samme tilslutning som sidste uges Gallup-måling.

De fleste af de forsvundne Venstre-vælgere er i tvivl om, hvad de skal stemme.  Den næststørste gruppe er stukket af til Liberal Alliance. En mindre del af de tidligere Venstrevælgere har skiftet til et parti i rød blok, viser Gallups analyse af vælgervandringer.

Doorstep aftale om kontanthjælp

Selvom rød blok har indhentet en del af blå bloks forspring siden valget, har de blå partier stadig et flertal i Berlingske Barometer med 50,4 procent af stemmerne.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.