Erling Bundgaard afslører her, at han under Danmarks Radio-overfladen har været tatoveret, og at han er bidt af at køre ræs på motorcykel. En enkelt gang var det dog ved at gå helt galt, selvom han kun kørte langsomt

I MIT FOTOALBUM fortæller Erling Bundgaard om da han mødte sin nuværende kone i første klasse, om hans boksekarriere, hans mange tatoveringer og om meget, meget mere ...

LOG IND PÅ BT PLUS og læs meget mere om den danske journalist og quizvært Erling Bundgaard, suppleret med masser af billeder fra det private fotoalbum.


Erling Bundgaard afslører her, at han under Danmarks Radio-overfladen har været tatoveret, og at han er bidt af at køre ræs på motorcykel. En enkelt gang var det dog ved at gå helt galt, selvom han kun kørte langsomt

I MIT FOTOALBUM fortæller Erling Bundgaard om da han mødte sin nuværende kone i første klasse, om hans boksekarriere, hans mange tatoveringer og om meget, meget mere ...

Journalist Erling Bundgaard
Journalist Erling Bundgaard
Vis mere

1. Født i Slyngborg

Jeg blev født langt ude på landet, i Slyngborg nær Randers. Byen bestod af fem huse, der stod tæt, og lige overfor vores hus lå Hamlet Kro, hvor jeg senere som kriminalreporter mødtes med Rejseholdets chef. Ham indviede jeg i, at jeg var vokset op netop derovre på den anden side af vejen, og han svarede: »Skal vi gå derover og få sat en mindeplade op?«. Det ville nu have været spild af tid, for bygningen er revet ned i dag. Billedet er fra dengang, jeg dækkede højbjerg-mordet i 1967.

2. Kom bag politiafspærringer

I midten af tresserne fik jeg mit første pressekort, jeg var 20 år, og det var noget særligt dengang, det blev bevilget af Rigspolitichefen og gav adgang til at komme bag politiafspærringer. Jeg kom til at arbejde som kriminalreporter på Randers Dagblad og senere dagbladene Fyns Tidende, Berlingske Tidende og Jyllands-Posten, inden jeg i 1968 havnede i DR på TV avisen, hvor jeg især husker Glistrup-sagen, som jeg dækkede fra første dag, til han fik sin dom i byretten.

  
  
Vis mere

3. ’Kan du kende mig?’

Min nuværende kone Ulla lærte jeg at kende i første klasse, men vore veje skiltes, da hun flyttede til Kristrup Kommune i femte klasse. I 1989 fik jeg opgaven at skabe en tv-station – nemlig TV2 Østjylland, og da der blev holdt et møde om det på en kro, kom en flot kvinde svansende og sagde: »Kan du kende mig?«. Ja det ved gud, jeg kunne. »Så skal du hilse på min mand«, og der kom en nydelig ældre mand, 29 år ældre end Ulla. Der gik nogle år, og jeg var til en begravelse for min tidligere chef på Randers Dagblad, og jeg så Ulla sidde alene i den anden bænkrække i kirken. Jeg var klar over, at hendes mand var gået bort af alderdom. For at gøre en meget lang historie kort, kan jeg fortælle, at jeg sendte hende et kort – for hun havde hemmeligt nummer og inviterede hende ud at spise frokost. Hun takkede ja, og nu har vi været sammen i 20 år.

4. Cheferne var betænkelige

Nogle husker måske forestilingen Salome fra 1970erne, hvor Vivi Flindt dansede nøgen med Johannes Døberens hoved på et fad. Jeg var lige kommet til underholdningsafdelingen og mente, at vi skulle have danske stjerner i studiet i stedet for kun at have navne som Mel Brooks og Danny Kaye. Også fordi jeg egentlig altid har været fascineret af velskabte damer som Vivi Flindt. Mine chefer var ikke umiddelbart begejstrede for det, men jeg fik lov til at indføre danske stjerner, selvom de mente der ikke var nok af dem. Og det blev i al ubeskedenhed til mange Lørdagshjørnet-udsendelser. Det er jo omtrent det samme program, Michael Meyerheim i dag bestyrer på Charlie.

5. Tårevædet af cigaretter

Her har jeg høj cigarføring, det er en havana-cigar. Jeg kan godt li’ kvalitet, og derfor har jeg kun råd til at ryge én om dagen. Jeg forsøgte engang at ryge cigaretter, men jeg begynder at græde – når jeg får en cigaret i flaben, og det er ikke så smart, når man gerne vil ligne Marlon Brando. Og ja, jeg ryger cigar indendørs, i mit eget hjem, det kan jeg garantere for.

6. Boksekarrieren blev afblæst

I mine unge dage, fra jeg var 13 til 18 år, var jeg en meget engageret bokser. Det foregik i Randers Atlet Club, hvor jeg begyndte som letvægter med mine 60 kilo og sluttede i weltervægt med 67 kilo. Da jeg blev journalist, mente min chef ikke, at det kunne forenes med min opgave, at jeg mødte op i byretten med blå øjne, og derfor valgte jeg at lægge handskerne på hylden. Jeg forsøgte mig i stedet med fodbold og tennis, men det duede jeg desværre ikke til.

7. Mange tatoveringer

Jeg har efterhånden temmelig mange tatoveringer, og en del af dem er tatoveret over. Den første fik jeg, da jeg var 15, hvor jeg fik skrevet ’Erling’ på min overarm. Der kom en tribaltatoo ovenpå, lavet af ’Kunsten på kroppen’, der lå i Vandkunsten. Jeg fik en rose tatoveret af Tatoo Jack, mens jeg arbejdede på TV Avisen. For to år siden fik jeg lavet en Rolling Stones-tatovering, dem har jeg et særligt forhold til, for jeg glemmer aldrig, da jeg interviewede Mick Jagger. Det foregik i en pornoklub i en fin villa, og de moralske DR-chefer var ikke glade, for de mente Rolling Stones-folkene var nogle ulækre, langhårede fyre. Det interview kan man faktisk se på YouTube i dag.

8. Måtte en tur på hospitalet

Jeg har ejet 30 motorcykler, og jeg har tabt penge på dem alle sammen. Den mest farlige af dem, var en Ducati, som jeg gav mig selv i 70 års-gave. Den ejede jeg kun i kort tid. Jeg blev bange for at køre på den, for allerede i første gear er man jo omtrent oppe på 100 km/t. Hvis jeg en dag skulle komme ud i et sving, hvor der er grus på vejen, kunne det være katastrofalt. Jeg har haft et enkelt uheld som motorcyklist. Jeg kørte på en scooter og holdt mere eller mindre i en kø. Med en hastighed af 30 km i timen kørte jeg ind i en bil, som drejede til højre ind på en benzintank. Jeg så ikke, om han blinkede. Da jeg lå på jorden, kunne jeg ikke røre mig. En forbipasserende kvinde ringede min kone op og fortalte, at jeg nu lå på jorden, og at hun holdt mig i hånden. Der var ambulance for fuld udrykning i baggrunden. Lægen sagde senere, at hvis min ryghvirvel havde forskubbet sig bare en smule mere, var jeg blevet lam og skulle køre derfra i kørestol. Nu er jeg helt sikkert færdig med at køre på den scooter.

9. Norholt i slowmotion

Jeg glemmer aldrig, da vi lavede ’Gæt og grimasser’ på DR, da Kirsten Norholt besluttede at slå en vejrmølle, for at illustrere »Dybbøl Mølle«. Da faldt hendes ene babs ud og, og hun puttede den lige ind igen, med kameraerne rullende. Jeg vidste, de på Sporten havde fået et apparat, der kunne vise optagelser i slowmotion, det fik jeg sluttet til, så scenen kunne blive gentaget langsomt. Det lo vi meget ad. På DR var det ikke ualmindeligt med 2½ mio. seere – ja, det var halvdelen af befolkningen, der kiggede med. Forresten. Da jeg lavede Gæt og grimasser, havde jeg jo krøller, og det var faktisk Dennis Knudsen, der satte mit hår, for han var i lære som parykmager på DR dengang.