- Har man først set Thorkil optræde én gang, så glemmer man ham aldrig igen, siger Keld Heick om den nu afdøde musiker Thorkil Vesth.

Tirsdag skrev broderen til Thorkil Vesth, Peter, på Facebook, at Thorkil Vesth er gået bort efter længere tids sygdom. Han blev 61 år gammel.Sanger og musiker Keld Heick har flere gange turneret med de to Vesth-brødre, og han husker Thorkil bedst for sin enestående måde at optræde på.

- Thorkil var en rigtig sød fyr, der gjorde tingene på sin helt egen måde. Han var en original i ordets bedste betydning. Alle, der har set ham på en scene, kan huske hans måde at spille klaver på, fortæller Keld Heick om Thorkil Vesth, der var en dygtig pianist.

Thorkil Vesth spillede musik med sin bror, Peter, der komponerede musikken og stod bag mikrofonen, mens Thorkil sad - eller stod - ved klaveret. Sammen har de turneret i både ind- og udland og flere gange har Keld Heick også været med. Også for øjeblikket, hvor Keld Heick og Peter Vesth turnerer sammen.- Jeg er på turné med Peter i øjeblikket, og derfor vidste jeg godt, at det var sket. Og det var rigtig trist at høre. Jeg vil altid huske Thorkils måde at levere sin musik på. Det var altid veloplagt og med et stort smil, siger Keld Heick, der dog finder trøst i, at musikken stadig lever videre i broderen Peter.

- Vi har heldigvis stadig Peter, som har skrevet musikken, de spillede. Og som var så genkendelig. Man havde altid en fornemmelse af, at det, de sang om, var noget, de havde oplevet. Det var det selvfølgelig ikke altid, men musikken virkede altid ærlig og ægte. Og jeg vil huske Thorkil for sit smilende væsen og den festlige måde, han spillede klaver på, siger Keld Heick.