En and er en dejlig spise på ethvert dansk julebord. Men ofte bliver anden desværre tør.

Står du for anden juleaften? Så vil det da være kedeligt at have slidt og slæbt i køkkenet for at lade dine gæster tygge løs i en sej og tør fugl.

Du kan dog være helt rolig. Det er slet ikke så svært, som man skulle tro, at lave en saftig and med sprødt kød. Anden er nem at lave, og du får endda tid til at nyde en øl undervejs.

Se også: Sådan laver du risalamande

Ingredienser:

1 andesteg
2 æbler
1 håndfuld svesker
3 dl vand
Salt og peber

Se også: Sådan laver du flæskesteg med sprød svær

Sådan gør du:

1. Tøm anden for indmad og gnid den ind i salt og peber. Læg indmaden i et ildfast fad (du skal gemme indmaden til sovsen).

2. Skær æblerne ud i rustikke stykker. Du behøver ikke at skrælle dem. Fyld anden med æbler og svesker.

3. Når anden er fyldt, lukkes den til med stegenåle eller tandstikker.

4. Læg anden i et ildfast fad med brysterne nedad, hæld vand over, og sæt den i ovnen på 150 grader i 3 timer. Efter halvanden time vender du anden.

5. Anden er færdig. Hæld vandet fra og brug det til sovsen.

Se flere opskrifter på Foodtv.dk